Кент, като показа последните снимки, МИСЛЯ, че този нож (или кортик, кинжал и т.н.) си е съвсем редовен, а не е реплика. Намесата е в допълнително сложеното ромбче (има вероятност, да е бил сменен целият чирен с такъв с ромбче, като на ХЮгенд-ските), евентуално скобата за лопуса, ако оригиналната е паднала.
Тези разсъждения, разбира се, са условни - никой не би се ангажирал с подобно мнение само по снимки, още по-малко - лаик като мен.
На снимката на канията, най-горе се вижда кожено пръстенче. Трябва да е кожа, а не пластмаса. То трябва да е нанизано на ножа, непосредствено пред гарда, но е залепнало за канията, заради клеясала смазка. Служи да предпазва устието на канията от ударите на гарда на ножа, има го на почти всички къси и дълги хладни оръжия с метални кании (или с метални устиета на кании). Аз поне, не съм виждал такава "шайба" закрепена за канията, а не за ножа. Предполагам, че ако се почисти смазката, коженото пръстенче ще се отдели от канията и може да се надене на ножа, където мисля, че му е мястото.
Най-вероятно, в основата на острието (близо до гарда) трябва да има маркировка на производителя. Тези с цифрите са на частта, където е бил на въоръжение, но за пожарникарските на съм сигурен, че ще намеря инфо.
Пуснах това на лични, за да не досаждам на съфорумците с излишни подробности, които най-вероятно са извън интересите им, но темата си е твоя, затова си позволявам да поспамя 
Това че е незаточван е добре, така си излизат от фабриките, нямо по-гадна гледка от щик, "заточен" на шмиргел.
Not all those who wander are lost