XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 18.02.2011 16:40:54

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

Отг: термо бельо

зосо и ти ли си от перник или обърка вица  lol

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#17 18.02.2011 16:44:23

zoso
Гъба отровна

Регистриран: 08.06.2010

bobber написа:

зосо и ти ли си от перник или обърка вица  lol

Не, не съм от Перник big_smile
И като сме я започнали на пернишки вицове, последния който чух е: "Що е то Пернишка сурвачка?" - отговор "Винкел с пуканки!"

Офлайн

0

#18 18.02.2011 16:59:41

soti
Редови

Регистриран: 21.05.2010

Потомци, вий напразно ще се ровите,
докрай едва ли ще узнайте вий,
когато се наливаха основите —
какъв живот живяхме ний!

Офлайн

0

#19 18.02.2011 17:04:51

vanjo
Редови

Регистриран: 07.12.2009
Уеб-сайт

bobber най-лесно ще си решиш проблема, като си купиш тънък флис (подобие на полартек) и дадеш на някой майстор шивач да ти спретне един гащеризон (по-тялото). За зимно време термо бельо от мерино е най-доброто ама и кинтите много, неопрените вършат работа ма спарват. Ако нямаш познат шивач попитай по спелеосредите от къде си купуват поларени гащеризони. И най-важното термо бельото дава ефект , когато е част от останалите слоеве дрехи среден и горен, ако някъде има нещо дето да не отвежда влагата навън ще си вир вода  smile  . За вестника да ти кажа не си много прав, той е едновременно хигроскопичен и не пропуска вятър, но не си и го представяй като лист, а като намачкани топчета за да задържа повече въздух, така спят бездомници по Сибир и остават живи естествено ще приличаш на извън земно  smile ама кво ти пука ако ти е топло и комфортно

[url=http://www.bushcraftbg.com/forum/index.php]BushcraftBG[/url]

Офлайн

0

#20 18.02.2011 17:42:44

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

за шивача и аз и жената шием  big_smile  само да го има като плат някаде
имам познат арменец пещерняк ще питам него
а иначе от линковете на снайпериста реших да си взема долнище и горнище и да има сложа цип за яке който се разделя

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#21 18.02.2011 18:29:06

vanjo
Редови

Регистриран: 07.12.2009
Уеб-сайт

bobber написа:

за шивача и аз и жената шием  big_smile  само да го има като плат някаде
имам познат арменец пещерняк ще питам него
а иначе от линковете на снайпериста реших да си взема долнище и горнище и да има сложа цип за яке който се разделя

За плата има по магазините за текстил, що се отнася до това дали гащеризон или две части аз ти предлагам нещо по не-традиционно което съчетава екстрите и на двете  big_smile  това е горната част е като женско боди така си спестяваш буквално опасните ципове в близост до сещаш се къде  big_smile  и долна част класически модел наполеонки. това е единия вариант. В случай че ти се струва женствено big_smile  другият вариант е стандартно горнище тип поло с цип и долнище направено с с по-високо и усилено в кръста част , ендураджиите имат такива гащя ако не се лъжа.

[url=http://www.bushcraftbg.com/forum/index.php]BushcraftBG[/url]

Офлайн

0

#22 18.02.2011 19:23:42

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Бобер братко, почваш да наобикаляш дрехите втора употреба, но тези работните. Що иде реч става вапрос за водолазно бельо, това което се слага под така наречения сух костюм. Може да бъде плетено от две части, може да бъде и като гощеризон. Изглежда като ски гащеризона, но е свободно по тялото. Попитай Жу, на нея и бях дал да облече моето едната вечер на Басарбово. Утре ще го щракна за да видиш за какво иде реч. И търси на етикета да пише някъде, че е от по на север, моето е финланско.

Офлайн

0

#23 18.02.2011 19:38:09

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Да, скиорско е моето.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#24 01.07.2011 15:59:14

Teo
Редови

От: Русе
Регистриран: 18.12.2010

Ползвам Fuse горнище с дълги ръкави всесезонно, и долнище, ама нещо не ми е приятно да го нося. big_smile
60 лева е.

Офлайн

0

#25 02.07.2011 00:25:38

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Аз лично имам много добри впечатления от Фюзе. ИМХО - добро съотношение цена/качество.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#26 02.07.2011 01:30:35

Momchil
Редови

Регистриран: 19.08.2010

Сори за невежествето, ама какво точно е термо бельо ?

Офлайн

0

#27 13.11.2012 22:55:20

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Така малко впечатления от термо бельо на няколко производителя като уточнявам че само съм го мерил а не пробвал и исках да го пробвам преди да го купя (поръчка от града smile ). Та пробвах модела на Салтман с термолите стоеше ми малко широко на гърдите но добре на ръцете без да стяга, можеше да взема и по-малък номер де, но много приятна материя от към кожата е плътна плетка а от външната страна е като мрежа с дупки но много едри. Блузата беше с дълги ръкави и може преспокойно да я загащиш и да ми покрие кръста за разлика от моделите на Hi-tec и Dare2Be които бяха почти едно към едно с къси ръкави и ми идваше малко високо на кръста. Моделите на двете марки имаха почти идентично разположение на ластичните  зони и еднакви на допир и имах чувството че ме стягат та чак задушават. За жалост не пробвах моделите на Fuse i Lasting че нямаха номерация и ми беше не удобно да разкарвам продавачите при условие че щях да купувам XXl. Hi-tec И Dare2be не бих ги препоръчал на хора с дълги ръце въпреки че се разтягат имал съм подобни дрехи и колкото да се разтягат все ми  е гол кръста и китките както е в случая. Да допълня от  coolmax  са дрехите. После пробвах и Craft Active комплекта които и купих де и Craft Warm с които в пробната ми стана жега че говорих по телефона. Мек и приятен на допир както и модела на салтман за разлика от това на Хай-тек и даре2б. Пипнах и Fuse но май беше като моето на Барс не е от най меките на допир но по-добре от Хай-тек и даре2б. Лимита на парите с който можех да купя бельо беше 70 лв и го прескочих малко но взех това дето ми  е най-приятно на допир и ако трябваше да избирам щеше да е между салтман и Крафт  ако бяха в един магазин де:). Обиколих целия Пловдив за таз работа. Ластинг нямат модели XXL.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#28 14.11.2012 00:06:24

Bradley
cheechako

Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

тази година смених фюсс с крафт и се преродих /образно казано/ намерих си марката така да се каже - повече от доволен - а дебелите зимни им предстои тестване по чакалата за вълци около нова година smile не вярвам да ме разочароват smile

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#29 07.12.2012 22:00:56

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Едно експериментче от днеска с термо бельото и резултата е като вървя на горе по баира няма проблеми загрявам се и ми  е добре не съм потен, гърба ми  е влажен само. Температурата долу в селото  е около 5градуса на слънце горе на баира няма слънце само вятър и прехвърча лека суграшица но земята не е замръзнала така че около 0 градуса. Спрях нарочно на открито на върха за да може да съм максимално изложен на метеорологичните условия и резултата е проникващ студ но май през панталоните първо а и усещах влагата по блузата. Метнах втори полар по-дебел върху първия но след 50мин вече ми беше студено до толкова че си тръгнах на долу към вкъщи. Бях облечен с термобельо горно и долно, лек лятен панталон който го пронизваше вятъра  от горе върху бельото тънък полар и едно три сезонно яке което няма подплата има само ципове за проветрение и  задържа вятър. Както казах и с втори полар вече беше студ явно както са си го написали хора в дебелите книги изкуственото термобельо се нуждае от топлина за изсъхне, конвекция. За сега се очертава че горното бельо на Барс (тънкото) работи чудесно до като е активен човек но не може да задържи топлината при покой след активно движение и се планира/очертава да се стои на открито. С две думи ако отивам от точка А до точка Б и двете места са отоплени и прочие е идеално но не и ако се стой продължително време на вънка. Мерише ми на вълнено бельо или поне някое от термолите. smile.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#30 07.12.2012 22:46:09

Bradley
cheechako

Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

Не че разбирам кой знае колко, но за седене на едно място - мерино вуна - за тая зима висене по стървилища съм си взел комплект от такава материя - към 15 януари ще докладвам wink

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff