Здрасти Стояне,
Не знам дали ти е направило впечатление, но основната част от активността на форума се извършва в скрит раздел. Направи си един експеримент, влизай като гост или новорегистриран потребител за един месец и после сподели как ти се струва форума. Не може да очакваш свежи идеи , нови хора , след като интересното във форума не се вижда и няма как да се знае. "Общност - Форуми, видими само за съмишленици" - реално невиждам какво толкова тайно се обсъжда там , за да е скрит и какво трябва да направиш за да станеш съмишленик и да ти се даде достъп. Форума е на повече от 5г и според мен в началото като нямаше скрито покрито, тайно раздели , общности и тн... беше доста по-интересно. Имаше повече бушкрафт.
Откакто осезаемо намали постовете си във блога, форума дръпна назад. Знам защо , аз съм на същото дередже, може би след няколко години като пораснат... Не го казвам да те обвинявам , просто го констатирам. Та мотора като спре , колата също. Кажи честно, така ли си си представял един бушкрафт форум и харесва ли ти в момента?
На мен не ми харесва! Отдавна спрях да пиша, защото няма какво да ме загъделичка.
Преди 2 г , още си бях в БГ , си бяхме писали ако си спомняш за тематични сбирки, уоркшопове и тн. За събирания на една определена тематика в която всички да взи ат дейно участие, дали ще е само лъкоправене, работа с кожа, глина, плетене , кремък , дърво и тн без значение ако трябва с паричен вход за консумативи, и ако някой ще идва само за раздумка на по бира , ми да не идва. Трима да се съберат , за два дена ще научат и усвоят повече от четенето и гледане в нета. И не е задължително всеки път да е на различно място срещата, защото сбирката е заради определена идея/тема , не заради мястото . И ще има много повече стояновци които да публикуват във форума след това. Но както виждам, изглежда че публикуването на едно видео за седмицата от някой смелчага задоволява в общи линии повечето потребители. Значи ако казваме винаги , то паленето на огън е ясно вече, няма какво да се покаже ... въпроса ми е изпрактикувано ли е , защото примерно не се сещам да съм виждал апалене с рало, или дрил без да се носи готов.
И за форумния бюджет - еми дайте идеи и ще пратя пари, ако ще е само да връткаме кинти и да стоят безцелно, аз не участвам.
Приятен ден на всички.
Ако съм засегнал някой, да ме извини, поста ми е градивна критика.