XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 10.10.2015 18:23:05

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Отг: Бъдещето на форума?

Че какво му е на форумЯ, затихвал бил. Ми нормално както пише Брадльо. Колко фруми има по цели месеци няма ново писание. Да сме благодарни за труда на Стоян, че поне си пишем. Като не можем да се видим. Светът стана такъФ Фсе нещо излиза и плановете се променят. Даже вече не си спомням кога за последно си видяхме мутрите. А те активните си личЪт.

Офлайн

3

#17 10.10.2015 22:20:41

пацо
Редови

От: София
Регистриран: 08.03.2015

Колегата Okdalf e прав , не винаги  е възможно всичко да е на високо ниво , да има нови идеи и практики , това е нормално но аз вярвам в бъдещето на форума и искам да поздравя създателя му и да му кажа голямо Блатодаря!Без неговите усилия нашите любими занимания нямаше да бъдат същите.
Поздрави!

Офлайн

0

#18 10.10.2015 22:55:00

BPetrov
Хун

Регистриран: 07.12.2009

smile Начи и преди съм го казвал - МЪЖКИЯ МЕНЗИС Е МНОГО ПО-СТРАШЕН ОТ ЖЕНСКИЯ! smile

Форума според мен си върви с естествен темп. Даже тепърва зимния период ще си върви още повече, че хората няма да излизат много да бушкраХват в студа... smile Напълно естествени сезонни тенденции... Сега все още има някви слънчеви дни.

И понеже съм силен ю-туб потребител - с кеф ще гледам вариации на разни работи, ако има смелчаци като Стефан да полагат усилия за едно две качествени клипчета в седмицата. smile колкото повече толкова повече.

Вместо да разтурваме, че тогава да градим (аман от стария завет)... Що да не надграждаме? Моето хипотетично предложение е - раздел за гости от чужбина където комуникацията да мине и на някакъв чужд език. smile

Офлайн

0

#19 11.10.2015 07:24:02

mokriq
Редови

Регистриран: 17.05.2010

Форума позабави темпо , но си е ОК. Вижте пожеланията във " Визитки и ...."  - дано да имаш време... Аз след дневна отивам нощна и така ..Старите проекти изостават , а се трупат и нови...

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде...

Офлайн

0

#20 11.10.2015 07:41:17

survival91
Редови

Регистриран: 13.01.2014

И форума и блога са пълни с много полезна инфомация , дори и временната липса на нови мнения и теми не мисля , че е голям проблем. Когато имам време и няма нови мнения и теми аз се връщам и чета старите теми , винаги може да си пропуснал или забравил нещо , а и темите са доста интересни и спокойно могат да се четат по няколко пъти.
Поздрави

България над всичко

Офлайн

3

#21 11.10.2015 12:04:11

bubachco
Редови

Регистриран: 16.08.2010

да не сте посмели да закриете форума!:)
вярно че от доста време не пиша, но се стремя да изчитам всичко, или почти всичко, което се пише!
п.п. страшно ми липсват срещите! а първата година на срещи на живо бях награден, като " присъствал на всички срещи през годоната";)
п.п.п. да не си помисли някой, че като съм спрял да пиша съм спрял и да си "човъркам". ножовете на стената /някои от вас знаят за коя стена иде реч:)/ са вече над 100, а куксите - 4 и все от твърди дървета, и все дялани само с нож и шкурка;). ще спра до тук, че ще излезе, че се хваля, а просто искам да дам отчет:)
гледам, че се водя "редови". май по ще ми отива "наблюдаващ";)

Последно редактиран от bubachco (11.10.2015 12:06:25)

Офлайн

2

#22 11.10.2015 13:14:00

efond
Редови

Регистриран: 29.04.2010

Здрасти Стояне,

Не знам дали ти е направило впечатление, но основната част от активността на форума се извършва в скрит раздел. Направи си един експеримент, влизай като гост или новорегистриран потребител за един месец и после сподели как ти се струва форума. Не може да очакваш свежи идеи , нови хора , след като интересното във форума не се вижда и няма как да се знае. "Общност - Форуми, видими само за съмишленици" - реално невиждам какво  толкова тайно се обсъжда там , за да е скрит и какво трябва да направиш за да станеш съмишленик и да ти се даде достъп. Форума е на повече от 5г и според мен в началото като нямаше скрито покрито, тайно раздели , общности и тн... беше доста по-интересно. Имаше повече бушкрафт.
Откакто осезаемо намали постовете си във блога, форума дръпна назад. Знам защо , аз съм на същото дередже, може би след няколко години като пораснат... Не го казвам да те обвинявам , просто го констатирам. Та мотора като спре , колата също. Кажи честно, така ли си си представял един бушкрафт форум и харесва ли ти в момента?
На мен не ми харесва! Отдавна спрях да пиша, защото няма какво да ме загъделичка.
Преди 2 г , още си бях в БГ , си бяхме писали ако си спомняш за тематични сбирки, уоркшопове и тн. За събирания на една определена тематика в която всички да взи ат дейно участие, дали ще е само лъкоправене, работа с кожа, глина, плетене , кремък , дърво и тн без значение ако трябва с паричен вход за консумативи, и ако някой ще идва само за раздумка  на по бира , ми да не идва. Трима да се съберат , за два дена ще научат и усвоят повече от четенето и гледане в нета. И не е задължително всеки път да е на различно място срещата,  защото сбирката е заради определена идея/тема , не заради мястото wink.  И ще има много повече стояновци които да публикуват във форума след това. Но както виждам, изглежда че публикуването на едно видео за седмицата от някой смелчага задоволява в общи линии повечето потребители. Значи ако казваме винаги , то паленето на огън е ясно вече, няма какво да се покаже ... въпроса ми е изпрактикувано ли е , защото примерно не се сещам да съм виждал апалене с рало, или дрил без да се носи готов.
И за форумния бюджет - еми дайте идеи и ще пратя пари, ако ще е само да връткаме кинти и да стоят безцелно, аз не участвам.

Приятен ден на всички.
Ако съм засегнал някой, да ме извини, поста ми е градивна критика.

Офлайн

1

#23 11.10.2015 13:31:07

кочевой
Редови

Регистриран: 17.02.2012

Дип си е добре форума! Нормално , горозде се бере , вина се претакат , ракия се вари , трошия се зарежда . Хората няма как се пред комп да деят и седат. Скритата част трябва да си остане! То си е като дрехите , горните ги вижда всеки , бельото го показваш на избрани.

Офлайн

3

#24 11.10.2015 13:35:32

BPetrov
Хун

Част от критиките намирам за градивни.
Често събиранките са разпивка и раздумка повече отколкото бушкрафт мероприятия. Не че в това има нещо лошо, просто не мисля, че тов аби трябвало да бъде основната цел.

Работилничките са супер идея и си заслужават усилията! smile

Офлайн

0

#25 11.10.2015 13:39:13

стефан чаков
Редови

Регистриран: 23.12.2010

Аз колко приказвах за едно събиране у дома sad.Колко неща могат да се направят,ножове ,чакмаци разни бушсувенири,и то без пари .Ама глас в пустиня.......

Който разбира,разбира и от свиренето на комара,който не разбира и от магарешки рев няма да разбере.

Офлайн

1

#26 11.10.2015 17:24:06

mastodont
Редови

Регистриран: 09.05.2011

Мдаа, мен най ме мъчи несъстоящите се сбирки.. па дори и частични sad таз година от към туй е нереално слаба:( и не мога да си обясня защо. Вярно всеки си има личен живот, ама толзкоз път се да не мое да се напасне нещо... sad
За темите, нормално да се поизчерпят новите неща и да се драска по-малко, па и ако не се тества и не се качва снимков материал(Готи/Бачо теб гледам!)...
какво ново наистина?
smile Отначало си мислех че чата ще утепе форума, не познах поне.
На една и съща сбирка поне мое секи каквото иска да прави, да мръхти и бъбри, да майстори, да лежи на сянка с кило пърцуца ;-)
Абе и аз не разбрах ко казах.. ама... да пощтракам на клавишника, да създам илюзия за дейност ;-)

Аз съм шут, на служба при Съдбата.
What we are is the sum of everything we've ever said, done and felt. All wrapped up in one unique tread which is constantly being revised and remembered. So to be yourself, you have to constantly remember yourself. It's full time job.It's how it works...

Офлайн

0

#27 11.10.2015 18:10:32

efond
Редови

До някаква степен форума губи от чата, защото там се дискутират неща които биха могли да са тук и да бъдат от полза за останалите wink Нови теми , нови мнения , полезна информация.

Офлайн

-1

#28 11.10.2015 18:12:16

BPetrov
Хун

Няма да свалим форума, ама поне чата да махнем smile Стига бре! Кво ти е станало?

Офлайн

0

#29 11.10.2015 18:27:14

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

efond написа:

До някаква степен форума губи от чата, защото там се дискутират неща които биха могли да са тук и да бъдат от полза за останалите wink Нови теми , нови мнения , полезна информация.

Абсолютно не съм съгласен! В никаква степен форумът не губи от чата. В чата не се обсъждат бушкрафт умения - плямпат се битовизми. Нощем като си загукаме с Гальо и Кат та по цели нощи. Беше де. По край дипломирането отдавна не съм влизал за дълго.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#30 11.10.2015 18:30:05

efond
Редови

lol lol

Доста конспиративно а? Хвана ме, подготвям въоражен форумен преврат, в момента събирам и организирам хъшове  целта ми е форума, ако не него - чата. След седмица се прибирам отпуска.... опс ... май издадох  D-Day. roll

Последно редактиран от efond (11.10.2015 18:30:51)

Офлайн

1
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff