XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 09.10.2015 10:55:23

Ийон Тихи
Редови

От: под Шуменското плато
Регистриран: 02.02.2011

Бъдещето на форума?

Форумът от известно време е яко в състояние на ентропия. Уж системата е отворена, а нещо не влиза нова енергия отвън.

В основата на бушкрафта стои изучаването на Природата и на нещата, които тя може да ни даде.

С нарастването на знанията и уменията ти в бушкрафта, ти ще се нуждаеш от все по-малко и по-малко екипировка. Не от все повече и повече.

Офлайн

0

#2 09.10.2015 12:38:54

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Бъдещето на форума?

Аз мисля, че форумът беше набрал достатъчно критична маса, за да започне верижна реакция в ядрото му, и да си генерира сам подържащата го енергия, без да се надява на регулярни доставки отвън, или на Слънцето, но... smile Явно на други закони се подчиняваме! smile

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#3 09.10.2015 14:46:36

Ийон Тихи
Редови

А може просто горивото да е свършило и сега да минава към фаза "бяло джудже" и нататък. В този случай има вариант да "открадне" материя от близка до него формация, но пък така съществува опасност да се мине другата критична точка и да се превърне в черна дупка, като засмуче в себе си всичко що е бушкрафтър в нашата част от галактиката wink

В основата на бушкрафта стои изучаването на Природата и на нещата, които тя може да ни даде.

С нарастването на знанията и уменията ти в бушкрафта, ти ще се нуждаеш от все по-малко и по-малко екипировка. Не от все повече и повече.

Офлайн

-1

#4 09.10.2015 21:42:08

Niki
Редови

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015

За всичко е виновен гейсбук, всички хора отиват там mad

Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

1

#5 09.10.2015 22:13:18

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Не съм съгласен за влиянието фейс-мейс, откритата вода на Марс или синята атмосфера на Плутон и т.н. да са първопричина за влошената активност и интерес при нас...

Проблема е, че в нашият форум има повече консуматори от колкото генератори на идеи или смелчаци, които да показват собствен опит от практикуване на конкретни примери или практики от ''буш" културата. В такава реалност рано или късно е нормално той да залинее.

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

3

#6 09.10.2015 22:33:57

efond
Редови

Регистриран: 29.04.2010

Тази тематика не е за ушафа.

Проблема е че форума се превърна в частен клуб,  а не в обществен форум.

Офлайн

1

#7 09.10.2015 22:58:22

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Той по принцип си е частен клуб, който съществува в общественото пространство, но не разбирам защо юзъри, които малко или никак не допринасят за неговото развитие - мрънкат че нещо не вървят работите ...

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#8 10.10.2015 09:44:09

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

efond, дефинирай "частен клуб", че да знам дали съм съгласен с теб...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#9 10.10.2015 15:16:45

Ийон Тихи
Редови

Ключовата дума в такива случаи е ПРОМЯНА (което си е синоним на ЖИВОТ). Специалистите препоръчват рестартиране на устройството, или направо преинсталиране на операционната система (:D то пък аз съм тръгнал точно на Стоян да го обяснявам).
Оздравителен ефект може да се търси, като се закрие настоящия форум и се направи съвсем нов (съответно - регистрациите на всички сегашни потребители се премахнат). В новия форум започва нова регистрация на заинтересованите потребители (с което най-малкото ще се преброят колко са действително следящите и участващи във форума към настоящия момент). Могат да се въведат най-различни промени, касаещи както дизайна на форума, така и по същество.
Не знам, обаче, как точно ще е най-добре да се постъпи с огромния материал, който се е натрупал в отделните теми (голяма част от който е изключително ценен и полезен). Може би - като се сложи в някаква отделна папка "АРХИВ".
Повдигнах темата, защото, без да съм активен участник във форума, ми е малко тъжно, че той от известно време е започнал да линее. Уверявам ви, че съм напълно добронамерен. Друг въпрос е, дали на Стоян изобщо ще му се занимава с подобни реанимационни дейности smile

Последно редактиран от Ийон Тихи (10.10.2015 15:27:41)

Офлайн

-2

#10 10.10.2015 16:14:23

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Мисля, че оформлението, неактивните потребители, и натрупаното съдържание до момента, са ни най-малкия проблем Романе. Този форум се роди въпреки първоначалното ми нежелание, защото хората имаха нужда, и напираха да се създаде място за такава комуникация. Т.е. - ако има желание, и ако има какво да се споделя - спирачки няма! Може би модата отмина, знам ли...

Офлайн

0

#11 10.10.2015 16:32:04

Ийон Тихи
Редови

Разбирам. Щом не си имал тръпка за създаването на форума, тогава си напълно прав да не се трогваш много от състоянието му (и живота в него). Просто не знаех, че така стоят нещата.
Като цяло идеята ми бе, че когато нещата не вървят, каквато и да е промяна е по-добър вариант от никаква промяна. Но наистина, ако липсва интерес у всяка от страните, тогава хич не се занимавай.

Последно редактиран от Ийон Тихи (10.10.2015 16:36:28)

Офлайн

0

#12 10.10.2015 16:43:17

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Е, сега пък отиде в другата крайност! smile Не ме интересувало състоянието му - няма как да не ме интересува! Толкова труд положих, и толкова нерви потроших. Все едно за децата си да не ми пука! smile Просто първоначално не исках, защото това си е отговорност, а и подозирах, че ще се получат едни работи, дето после наистина се случиха с участието на няколко наши отдавнашни познати. smile Имаше и моменти тогава, когато наистина съжалявах, че съм се захванал, и ми се щеше да хлопна кепенците. Но след това нещата се поуспокоиха, и всичко си дойде на мястото. Няма как 6-7 години да върша нещо, за което не ми пука... няма кой да ме застави, нали разбираш! smile Просто не мисля, че ми е по силите еднолично да се справя с конкретния проблем...

Офлайн

0

#13 10.10.2015 16:46:45

Ийон Тихи
Редови

Яцно smile Или както казва Криско: "Да сме живи и здрави!" smile

Последно редактиран от Ийон Тихи (10.10.2015 16:57:11)

Офлайн

0

#14 10.10.2015 17:37:22

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Не виждам нито смисъл от закриване на форума, нито нужда от нов. Не съм влизал в другият от 2-3 години и нямам никаква представа те какво правят там. Едва ли нещо по-различно. Да не кажа нещо друго съдейки по нивото на което бяха като форум.
Част от проблема е, че просто сме си малко - това си е. България е малка и хората, които имат интереси в тази област ще сме си все толкова и ще сме си едни и същи. Нови хора ще се появяват периодично, както до сега и част от тях ще стават за нещо други не. Нови техники за палене на огън няма да измислим, нито нов способ за ориентация. Не виждам и голям смисъл от мултиплициране на сюжети от ютуб - пак не е иновация. Все някой вече го е правил. За това да се радваме, че имаме опция да се виждаме макар и виртуално, да показваме кой от нас какво умение е усвоил, кой на къде се е развил и да насърчаваме разни "нови звезди" да се задържат и да се развиват. Аз лично съм влизал много остро на разни досади и сега съжалявам. Ако с повече такт и търпение изтърпяваме разни многознайковци, споделящи като откровение от къде се пуска водата в тоалетното казанче, вероятно щеше да е по-добре.
Мисля си, че има смисъл да ходиме сред природата, от това да експериментираме, да се учим и да споделяме. Такива неща осмислят форумите. 
Смятам, че онази зимна "Нодя" организирана от Релакса е нещо много смислено и в тази насока трябва да се продължава.
Да не забравяме, че и форумът е към блога на Стоян и той (блогът) може спокойно и без форум. Така, че да се радваме, че го има и какъвто - такъв.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

3

#15 10.10.2015 17:57:31

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

Нищо му нама на форума.

Ей сега ще се скапе още малко времето и ще се появят зачезналите на хубаво време индивиди...

Нека се вземе под внимание и фактът, че форума не е бгмама или хардуербг - няма подобна членска масата, за да се появяват все ден по 10-на нови теми или дрискусии...

за пример давам блейдфорумс.ком и бушкрафт юса - в някои от подфорумите се случва по седмица на няма ново мнение въпреки десетки хилядите членове от цял свят...

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff