XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 10.08.2015 15:55:12

RELAX
Модератор
Репутация: 1549

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010
Мнения: 3,678

Телешко в собствен сос

Крехко, био и от планината ...  smile

Представям Ви ревю на един вкусен консервиран продукт, произведен от наш колега ...

bufallo%252520007.jpg

bufallo%252520008.jpg

bufallo%252520009.jpg




            Във видеото е показано поетапно най-добре за какво става въпрос ... wink

               




И снимки на двете ястия приготвени от това месо  ...

bufallo%252520012.jpg




Паста с телешко, зехтин и билки:

bufallo%252520021.jpg




Телешко задушено с четири вида пресни зеленчуци:

bufallo%252520020.jpg




Походната кухня

bufallo%252520019.jpg


self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

    9

#2 11.08.2015 10:14:32

xenos
Modern Abo
Репутация: 776

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Мнения: 5,697
Уеб-сайт

Отг: Телешко в собствен сос

Първо - Браво за изпълнението, макар че не да не си те знаем! wink А иначе - телешкото наистина ме заинтригува. Може да уредим някоя по-голяма доставка по-нататък... tongue


Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

    0

#3 13.08.2015 10:25:46

RELAX
Модератор
Репутация: 1549

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010
Мнения: 3,678

Отг: Телешко в собствен сос

Имам още една кутия от Куман и скоро ще покажа още две лесни рецепти за в гората ...  wink


self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

    0

#4 13.08.2015 11:13:33

Niki
Редови
Репутация: 583

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015
Мнения: 922

Отг: Телешко в собствен сос

Аз също се интересувам и бих си поръчал есента. А може ли да издадете тайната кой е Куман roll


Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

    0

#5 13.08.2015 13:57:58

кочевой
Редови
Репутация: 322

Регистриран: 17.02.2012
Мнения: 1,015

Отг: Телешко в собствен сос

Към такова прекрасно ревю освен адмирации и респект , мога да добавя единствено малко технически подробности. Месото е от животно на 11 мес. Месото се пълни сурово в кутиите , добавят се подправки и се затварят машинно . След затварянето се поставят в херметичен съд и се варят на пара х при 125 С за около 2 45 м

Последно редактиран от кочевой (13.08.2015 13:59:28)

Офлайн

    0

#6 13.08.2015 14:01:47

кочевой
Редови
Репутация: 322

Регистриран: 17.02.2012
Мнения: 1,015

Отг: Телешко в собствен сос

Понеже виждам че има интерес към продукта ,тези дни ще пусна в раздел обяви тема за количества , цена и начин на доставка

Офлайн

    1

#7 13.08.2015 15:05:40

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата
Репутация: 692

Регистриран: 29.03.2011
Мнения: 4,178

Отг: Телешко в собствен сос

Кумане, като се събирахме при теб последния път не гътна едно даначе, да ядем всички, ами тая дърта маря smile Някои наблягаха на препечени филийки с чесново масло. Абе като стана въпрос може да дойдем да си го вземем лично телешкото wink


Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

    0

#8 13.08.2015 20:16:56

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1476

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,964

Отг: Телешко в собствен сос

Галимунди написа:

Кумане, като се събирахме при теб последния път не гътна едно даначе, да ядем всички, ами тая дърта маря smile Някои наблягаха на препечени филийки с чесново масло. Абе като стана въпрос може да дойдем да си го вземем лично телешкото wink

Ванка брой ме за багаж. roll Ма съм проЗ края на септември се каня да одя при Радо. Ще направя самостоятелно зареждане.

Последно редактиран от Okdalf (13.08.2015 20:19:10)

Офлайн

    0

#9 14.08.2015 06:49:53

ilianlp
Балканджия
Репутация: 174

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010
Мнения: 1,098

Отг: Телешко в собствен сос

Okdalf написа:
Галимунди написа:

Кумане, като се събирахме при теб последния път не гътна едно даначе, да ядем всички, ами тая дърта маря smile Някои наблягаха на препечени филийки с чесново масло. Абе като стана въпрос може да дойдем да си го вземем лично телешкото wink

Ванка брой ме за багаж. roll Ма съм проЗ края на септември се каня да одя при Радо. Ще направя самостоятелно зареждане.

Ма верно си проЗ... Нали беше за началото на септември, бре??!


Memento mori

Офлайн

    0

#10 26.11.2015 19:49:31

кочевой
Редови
Репутация: 322

Регистриран: 17.02.2012
Мнения: 1,015

Отг: Телешко в собствен сос

Съфорумци и приятели, новото е че амбалажа вече е по-обемен, за 600гр. Няма как да сложим по малко вътре защото при варенето под налягане кутиите ще се деформират. Ориентировъчно това означава като цена :

Месо - телешко 600 гр. - 6 лв.
Амбалаж, подправки, затваряне и варене - 1,35 лв.
Транспортни разходи - ходене до цеха и връщане за около 100 бр. по 0,45 лв.
или 7,80 за 1бр. кутия от 600 гр.

Помислете и ако ви се вижда приемливо и изгодно, да пусна офертата официално в темата за обяви.
Ако има поръчка за повече кутии транспортния разход ще е по-нисък. Не съм калкулирал и транспортния разход от мен до купувача, това ще увеличи още крайната цена. Мислете, смятайте и казвайте .

Офлайн

    4

#11 26.11.2015 21:59:29

RELAX
Модератор
Репутация: 1549

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010
Мнения: 3,678

Отг: Телешко в собствен сос

Според моите разчети цената е съвсем резонна, приемлива и справедлива. При положение, че сурово трупно телешко месо се продава за около 10 лв/кг - тук имаме 600 гр. телешко месо - готово ястие, което е професионално стерилизирано в автоклави, надлежно овкусено и може да се консумира както направо от кутията - студено или след затопляне, така и да се готвят с него различни ястия на поход в гората или в домашна обстановка, според вкуса и предпочитанията на всеки.

Единствено от фабриката трябва да гарантират - "годно за консумация до ..."


self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

    0

#12 27.11.2015 09:33:10

xenos
Modern Abo
Репутация: 776

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Мнения: 5,697
Уеб-сайт

Отг: Телешко в собствен сос

Да предложението е добро! Ще кажа тия дни дали и с колко се включвам при евентуална поръчка.


Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

    0

#13 27.11.2015 17:06:44

кочевой
Редови
Репутация: 322

Регистриран: 17.02.2012
Мнения: 1,015

Отг: Телешко в собствен сос

Всички  които ще поръчват кутии , да почерпят по една бира Бобър . Днес намери друг фабрикант , пак ще са по 600 гр но цената за правене е 1,20. И като разстояние е почти същото.
Като срок на годност , там дето до сега ги правихме твърдят 10 год. Но едни познати правиха и ги наредили на пода на избата. Избата им се мокри , и на втората  година  от кутиите които лежали направо на бетона имало няколко с ръждясали дъна и пробив. Ние правим обикновено по около 80 бр и за година ги ядем , нямам наблюдения за по дълъг период. По миналата година плъх беше пробил няколко капака на буркан със зеле и свинско , беше опитал да ръфа и кутиите но не беше пробил.

Последно редактиран от кочевой (27.11.2015 17:15:33)

Офлайн

    1

#14 27.11.2015 18:06:32

Niki
Редови
Репутация: 583

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015
Мнения: 922

Отг: Телешко в собствен сос

Аз бих взел няколко кутии, отначало  за проба пък за после ще видим smile


Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

    0

#15 27.11.2015 18:42:02

survival91
Редови
Репутация: 26

От: София
Регистриран: 13.01.2014
Мнения: 215

Отг: Телешко в собствен сос

И аз бих взел няколко броя


България над всичко

Офлайн

    0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff