Това са немски ТЕЛЕСКОПИЧНИ ПРЪТИ от дуралуминий. Имам 9 бройки. (на снимката са 3 от тях)

Всеки прът е съставен от 3 части които влизат една в друга като телескоп. По този начин дължината може да се регулира между 146 и 330 см.
Подробности:
Дължина при разпънато положение - 3,3 метра.
Дължина при сгънато положение - 1,46 метра.
Тегло - 2,45 кг.
Всеки прът има по 3 части
Диаметър на най-долната тръба - 50 мм.
Диаметър на средната тръба - 44 мм.
Диаметър на най-горната тръба - 38 мм.
Материал - оксидиран дуралуминий.
Прътите са били предвидени да се използват като стойки за закачване на велосипеди. Ето снимки от интернет:

Аз си купих тези пръти преди време с идеята да ги ползвам за лагеруване при походи като ги покривам с брезентово платнище. На който му е позната думата "типи" ще се сети точно какво си бях наумил. Тази идея така и не се осъществи, макар че и брезент си купих и всичко останало, затова след дълго умуване реших да разпродам прътите. Може би на някой точно такива неща му трябват.
Да ги продавам все още ми се струва не добра идея, защото са твърде хубави и качествени, и ако реша после, че ми трябват няма от къде да ги взема.
Към всеки прът имаше допълнително неща (могат да се видят на снимките от интернет), които аз свалих и изхвърлих, защото не ми трябваха. Това бяха разни механизми и стойки за закрепване на самите велосипеди, както и за застопоряване на прътите вертикално. Идеята е, че с нещо като винтове и големи гайки в края на прътите последните могат да се "запънат" в тавана и в пода на някакво помещение (с височина до 3,3 метра) и по този начин да стоят изправени самостоятелно. После върху тях се закрепват велосипедите. Тези механизми бяха изработени от черна пластмаса точно както снадките между тръбите.
Самите снадки са направени от видимо качествена пластмаса и посредством тях и метални ръчки/скоби става "заключването" на прътите в определено положение (подобно на ръчките/скоби чрез които се застопорява седалката на велосипеда на желаната височина).
Според производителя всеки прът може да бъде натоварван до 40кг. в посока към сгъване.
Ето прътите в интернет. Забележете цената.
http://www.amazon.de/Relaxdays-Fahrrads … dhalterung
https://relaxdays.de/fahrradhalterung-t … 17182.html
Още няколко неща:
Всички от прътите са нови, не са изпускани, кривени или повреждани по какъвто и да било начин. Някои от тях имат нищожни драскотини, от това че съм ги изнасял няколко пъти от къщи, че седяха в един склад 2 години с багаж покрай тях и т.н., но така или иначе са в перфектно състояние. Същото се отнася за снадките и ръчките за застопоряване - всичко е както трябва и работи на 100%. Тоест няма забележки по качеството.
Самите пръти са великолепни, и както казах, никак не ми се продават, но заминават както и всичко останало което не ползвам - това ми е принцип.
Цената е 25 лв на прът. Вървят по 3 в комплект.
Това е защото ако някой вземе примерно 7 или 8 от всичките 9 пръта, останалите (1 или 2) просто няма да има за какво да се ползват. Така, че ако на някой му трябват може да вземе 3, 6 или всичките 9.
Контакти:
тел: 0896 644393
e-mail: lutgulajn@yahoo.com