XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#31 07.02.2014 13:50:59

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Отг: Какво носите, и колко тежи...

mastodont написа:

по-якия вариант е сгъваема версия на туй, ама вече сме го обсъждали.. нинам що ги пропускате тия удобни нещица сега ;-)
256x256_627bfacf1c8cc29be234a1f78f03c0a0014308f9.jpg

Да, или ако се търси компактност и оптимална маса на сгъваема бичкия за по-едри трупи, ето самоделка която в походно положение представлява само една тръба, която побира в себе си всичко останало и е с маса 400 гр. - направи си сам

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#32 07.02.2014 14:43:02

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Май се бърка разходката с селска работа или така ми се струва с тези бичкии

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#33 07.02.2014 14:51:47

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Ам зависи за кво говорим... Още в словосъчетанието "bushcraft" мисля става ясно, че не става дума само за разходка...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#34 07.02.2014 14:55:33

Maledictus
Див Балкански Субект

От: София
Регистриран: 18.08.2013

f(x)dx +че от мен,  пич.

Разликата може да идва от комплекта за готвене и това, че е съм го дал със и без теглото на резервната храна. Само дето и не зная ти ли си го добавил два пъти или аз не съм ни веднъж. big_smile Ама ме мързи да смятам, честно казано в момента. Иначе мулти-тула да, може да отпадне. Брадвата не. Не и без подходящ заместител, но това е поради начина ми на лагеруване. Все пак това е оборудване за няколко дни, не за един следобед. Дори и само за спането ми чисто бакалски брадвата тежи повече от шалте, но шалтето не може да ми омекоти под гасягата така, както камара иглолистни клонки. Не, че и с нож не може да ги добия (предвид, че подбирам слабите, повредени вече и съхнещи), ама пък и калориите за огъня и тъпата страна по нечия кратуна... big_smile Иначе за колчетата и лопатата спор няма.

1. Раницата не я сменям за нищо на света. Имам North Face 40l, Karrimor 35l, Tashev трекера 55L и Ташев Кентавър 80+15. North Face - а е видял най-много гърч и шапка им свалям, но тази кочинка италианска има две предимства (лично за мен) - супер здрава е, носи на много бой; формата на мен поне ми е голям плюс - много по-удобна ми е от стандартния rucksack. Както споменах вече - килограмите много не ме тревожат, даже ми е леко спрямо багажът, който нося когато съм с половинката (а докато ходех с бившата съпруга носех още повече) или брат ми.

2. Тук си прав. Даже мен ако питаш не ми трябва тоя фенер, защото не го ползвам, ама все се намира някой без светлина.

3. За карабинера не се бях замислял, апропо. Това е един от карабинерите за хамака ми, а с неща дето ме носят компромиси не правя. Но конкретно когато хамакът не е с мен наистина трябва да си купя по-лек такъв.

4. Съдържанието на кесията съм го извадил на една от снимките. Тамън една халва са тия 100 грама. Другото са ми разпалки, Волтарен и прочее.

5. Не е лъжа, че храната е малко повечко. То аз със това мога три дни спокойно да изкарам (не ме разбирай погрешно - снощи като лека вечеря половин тава мусака си отиде, ама мога и на една консерва). Но от години все си казвам: айде, ще седна да посмятам калории и да следя храни; и все си оставам с доброто желание и мамата.

Все пак ще спомена още веднъж, че съветите за теглото колкото и да са ми полезни не са ми толкова важни (моем и съм свикнал да носим), колкото тези за функционалността на екипировката и също така за евентуалните ми пропуски (както например триончето). Примерно пистолетния колан освен, че ми носи ножа и водата, играе и роля на кръстен колан за раничката.

...нищо повече от генетична мутация, инцидент. Животите ви се измерват в десетилетия и години, повяхвате и умирате...

Офлайн

0

#35 07.02.2014 16:11:49

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Ами тогава по функционалността: фенерът не виждам защо да отпада. Резервна светлина си трябва, независимо дали си сам или с някой, на когото да услужиш.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#36 10.02.2014 08:16:19

homedreamer
Редови

Регистриран: 11.12.2011

Една едноместна палатка с "хубав" воден стълб на дъното решава радикално въпроса за носенето на лопатка/платнище.

Последно редактиран от homedreamer (10.02.2014 08:17:15)

Офлайн

0

#37 10.02.2014 09:01:26

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Maledictus написа:

Все пак ще спомена още веднъж, че съветите за теглото колкото и да са ми полезни не са ми толкова важни

Тоест само обявяваш какво имаш и само дето си търкаме клавиатурата един вид да пишем.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#38 11.02.2014 23:31:34

Maledictus
Див Балкански Субект

mchervenkov написа:
Maledictus написа:

Все пак ще спомена още веднъж, че съветите за теглото колкото и да са ми полезни не са ми толкова важни

Тоест само обявяваш какво имаш и само дето си търкаме клавиатурата един вид да пишем.

Аз ли съм го написал грешно, ти ли не си ме разбрал правилно...? smile Сполай ти де.

...нищо повече от генетична мутация, инцидент. Животите ви се измерват в десетилетия и години, повяхвате и умирате...

Офлайн

0

#39 12.02.2014 00:53:45

Bradley
cheechako

Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

Днес смених стоманените си майони с халумин карабинери и от раз 230 грама ми олеква раницата - не е много ама грам по грам и ще я олекотя поне 2 кила ...

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#40 12.02.2014 10:32:14

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Bradley написа:

Днес смених стоманените си майони с халумин карабинери и от раз 230 грама ми олеква раницата - не е много ама грам по грам и ще я олекотя поне 2 кила ...

аре, бе... до там ли опря ?! tongue big_smile

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#41 12.02.2014 12:04:49

petergaitan
Редови

Регистриран: 27.02.2012

Карабинерите (дори два броя) могат да свалят много тегло, освен че с леки си и по-сръчен с възлите. Преди време като се катерех имаше само руски тежки карабинери. Като се появиха халуминките за 30тина карабинера в инвентара разликата в теглото беше колосална.
За мен има два фактора - хем гледам да спестя тегло и да се лиша от едно или друго нещо, хем някои работи си ме кефят като вещи, ако и да са тежки.

Последно редактиран от petergaitan (12.02.2014 12:16:44)

Офлайн

0

#42 12.02.2014 14:50:48

Bradley
cheechako

Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

[video][/video]

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#43 12.02.2014 15:00:22

Maledictus
Див Балкански Субект

Ей точно за туй си говорим. Много съм влюбен в това комплектче, нищо че е српско. Много си го харесвам.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff