XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 23.08.2014 16:27:52

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Въпрос за Софтшел

Към колегите ползващи високотехнологични материи имам следния въпрос. Споделете, моля впечатления от носенето на якета тип софтшел. Интересуваме как се държи на хладно и мокро? Как се комбинира с полар? Отвежда ли добре потта и наистина ли диша? Казусът е стоене на едно място в дъждовно време с вятър и температура между 0 и 7-8 градуса С.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#2 23.08.2014 17:50:42

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Въпрос за Софтшел

При този казус- категорчно не.
Софтшела е предимно за активни занимания. В комбинация с полар бива, носамо като ветро и водо(донякъде) отблъскващ слой. Демек за топлина разчиташ на полара.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#3 23.08.2014 19:04:06

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

бай Кольо написа:

Казусът е стоене на едно място в дъждовно време с вятър и температура между 0 и 7-8 градуса С.

Полар+уиндстопер+яке с мембрана. Ако преживяването е еднократно и не ти се набутва с покупки - намини през къщи, горе-долу сме един размер, все ще подберем нещо.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#4 23.08.2014 20:38:32

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Бай, Кольо направи си добра равносметка ако ти е изпаднал на аванта го вземи все пак не винаги те вали има и хубави дни. По принцип софтшела е се ползва при движение но зависи и какъв е дали е с мембрана, комбинация полар и мембрана или само полар. Средностатистически не вали по цял месец така че може и да свърши работа зависи от цената но по-универсалното си е якето с мембрана но като се има в предвид че и то се ебава с времето е по-добре дъждобрана ако стоиш на едно място продължително време заедно със водоустойчив панталон http://www.deno.bg/pantaloni-vodoustoic … c-in-a-sac и ти е мирна главата. Имай в предвид че тази комбинация пък не е за ходене но за едно място може да си изкараш бая време така стига да не образува много конденз дъждобрана.

windwarrior написа:

Полар+уиндстопер+яке с мембрана

То ролята на  уиндстопера си я играе и якето с мембрана.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#5 23.08.2014 21:31:08

Кольо
КорифееЦ

Благодаря ви! Точно на вес тримата разчитах да се включите.
Жоре, не бих отказал яке с мембрана. Читав полар си имам.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#6 23.08.2014 21:44:07

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

бай Кольо написа:

Благодаря ви! Точно на вес тримата разчитах да се включите.
Жоре, не бих отказал яке с мембрана. Читав полар си имам.

Ми дрънни един телефон тогаз. Ама ако може утре, че от пундрелник съм в Гърция, до края на месеца. Имам тамън 2 якета за подаряване, дано да се вместиш в тях (като литраж де, иначе могат и за Петя да сколасат).

П.С. Червенков ги "чува" мембраните. Взех си от него една Регата - най смисленото ми яке, честно. И то за без пари.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#7 23.08.2014 22:20:45

Кольо
КорифееЦ

Риииспект! Утре ти досаждам!

Ръдиард Киплинг

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff