XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 09.06.2014 08:14:30

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Бергени/Експедиционни раници

Абе интересни хора сте, начи! Човека ви казва "Искам такава раница", причините - няма значение, като си е решил, значи е мислил! Сега ше му обясняваме колко е заблуден, и какво може да направи, само да не е тази раница! Моля по-сериозно!

П.П. Голямата раница носи и много, носи и малко. Малката - само малко...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#17 09.06.2014 18:20:04

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

Тези виждал ли си ги /общо 100 литра с джебовете/ - мисля че ги има в спортсдиректа...

http://www.raymears.com/Bushcraft_Produ … -Rucksack/
http://www.raymears.com/Bushcraft_Produ … e-Pockets/

ТТ-то дето си го харесал единствено не ми хареса теглото (ако съм чул правилно) 4.5 килца не е малко ама пустата кордура, ъкк циповете и дурафлекстовите катарами тежат да ги е'ва...

Последно редактиран от Bradley (09.06.2014 18:31:30)

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#18 09.06.2014 20:55:25

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

mchervenkov написа:

А защо просто не дадеш тези пари за раница за нова екипировка с малък обем. Сега ако раницата емалка е друго нещо но иначе всеки се стреми да му е лесно и леко.  Забелязал съм те че от толкова избор на екипировка се чудиш какво да помъкнеш а някой неща не ги и ползваш даже все ги мъкнеш,  например щеките, няколкото ножа, брадва и трион едното р достатъчно в повечето случаи

Аз нова екипировка лесно ще си купя. Ама за да ми е удобна сегашната ми раница, требе да ходя на лекар да ме скъсят с едно десетина сантиметра  big_smile

А че мъкна сума неща дето не ми трябват - факт. Ама повечето от тях така или иначе не заемат много място, макар и да са тежки. Така че със или без тях - проблема с обема (а не теглото) на раницата си остава.

Та въпроса не е дали берген, а кой точно берген  *DRINK*

Bradley написа:

Тези виждал ли си ги /общо 100 литра с джебовете/ - мисля че ги има в спортсдиректа...

Цъ, малка е. То Батълшипа дето е 100 литра без джобовете ми е малък, пък тия 100 л със джобовете хептен smile

Bradley написа:

ТТ-то дето си го харесал единствено не ми хареса теглото (ако съм чул правилно) 4.5 килца не е малко ама пустата кордура, ъкк циповете и дурафлекстовите катарами тежат да ги е'ва...

И мен не ме кефи да е 4.5 кила празна, ама както и ти казваш - качествените материали си тежат, най вече кордурата... А и 4.5 кг си звучат страшно, ама от друга страна - сегашната ми ташевка е 2 кила и нещо, а е наполовина на литража. Та две кила допълнително ще ги преживея - просто другия път ще взема 3 ножа вместо 5, и съм готов smile

Още повече, ако успея да се възползвам на 100% от кръстната система, за да преразпределя повечето тежест към бедрата, вместо към рамената (което не успявам с ташевката), почти съм сигурен че тигъра ще ме уморява доста по-малко, независимо от 2-та допълнителни килограма.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#19 09.06.2014 22:40:50

Bradley
cheechako

Уеб-сайт

Знам, че е леко отклонение от темата, но тъй като не ти знам екипировката - с оглед на бъдеща сдобивка много голяма раница не пропускай момента с читави щеки и качествени обувки + стелки, които поддържат свода на ходилото - не съм слагал повече от 60 литрова раница на гърба си и не мога да си представя какво ще е със 100+, но имам познати които като теб са фенове на сериозните обеми и все ми разправят колко били важни щеките, колко бил важен съпортът за свода на ходилото - може и да е, може и да не е така - ако някой знае да каже в съответната тема...

Ще следя темата с интерес.

Life is GOOD!

Офлайн

0

#20 09.06.2014 22:56:31

windwarrior
Зла Гад

Дюдове, аз ли криво пиша, вие ли криво четете...  o_O

Ако съм оставил у вас погрешното впечатление, че смятам да си напълня бергена с тухли четворки и да качвам Мусала в бодър тръс - то впечатлението е именно такова - погрешно.

Аз съм почти на 40 лазарника, с наднормено тегло (работя по въпроса  :[ ), с проблемни колене и лекарска забрана да нося туристически обувки поне за 6 месеца напред. Да ви приличам на мазохист ?

Смятам в бергена да взимам същото тегло багаж, което взимам и в момента в ташевката. Единствените разлики са, че:

1. Багажа ще В раницата, а не ИЗВЪН нея
2. Раницата ще ми е по удобна

В редки случаи смятам да добавя към настоящия багаж едно допълнително яке, и евентуално панталон. Силно се надявам това да не ми причини фрактура на подбедриците  wink

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#21 10.06.2014 07:43:17

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Бай Win Дюд а замислял ли си се че лошо си подреждаш екипировката  big_smile  (не не те разубеждавам да си купиш Берген, купи си ) Като кандидат инженер се научих да подреждам багажа в раницата  до н-та степен максимално плътно и винаги съм гледал да прихвана опит ако нещо видя ново. Пробвал ли си в къщи да си натъкмиш багажа в раницата по нов начин, различен от сегашния. За щеките смятам че мястото им е от вънка и са за ползване не за окачване палатката и спалния чувал също ми стоят в раницата, вътре но не са в техните опаковки а са натъпканив долната секция на раницата заедно с чорапи и някоя дреха а от горе имам манджа с други дрехи който няма да ползвам освен ако не се наложи. Да раницата на Ташев ми идва къса и новата не е съвсем за мен но с оглед на това колко често я ползвам не мисля пак да я сменям. Сега съм си купил една 40 л която ми е доволна като обем за 3 дена хижи с пълно бойно снаряжение за брутални старопланински условия и манджа да преяждам всеки път. IMG_5360.JPG Беклемето -х. КОзя стена, видимост до 10м максимум добре че пътеката подсича билото иначе не се издържаше. IMG_5421.JPG

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#22 15.06.2014 17:11:08

windwarrior
Зла Гад

Намерих една бройка в английския амазон - 180 паунда с доставката. Ама е последна бройка, пък аз не съм заредил шопинг кредит картата. Ако до утре никой не я отмъкне - ще я влача аз smile

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#23 15.06.2014 20:23:23

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Жоре,  мерил ли си я някъде тази раница?  Знам че ти е мерак и той се троши с пари но защо не изчакаш малко и обиколи магазините и да ревизираш какво има на място пък тогава купувай от където искаш. Принципно може да си направиш ревизия на екипировката както на необходимоста на терен и желанието за носене на повече.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#24 15.06.2014 20:53:08

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

В камуфлаж-а можеш да я премериш, има я. Лошото е, че цената е х2. smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#25 15.06.2014 21:07:17

windwarrior
Зла Гад

mchervenkov написа:

мерак и той се троши с пари ....

Миро, не съм я мерил, ама на тая цена и скачам трупешката, със засилка. Ако до утре не я е завлачил някой друг, ще я имам преди предвидената разходка на софийската група, и ще мога да я пробвам наживо след  само 2 уикенда.

А пък ако не ми хареса - винаги мога да я пенсионирам като ВОВ (каквато ми е и същинската идея, де).

П.С. Пуснах запитване за цена както към стейалайв, така и към камуфлажа, засега мълчат... странно.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#26 15.06.2014 21:27:15

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Ами 750лв... каквато и отстъпка да ти направят, няма да докарат такава цена като в ибей.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#27 15.06.2014 21:44:13

Gotti
Редови

От: Плевен
Регистриран: 13.09.2011

ако цената е 180 (британска валута) за тази раница ще кажа само ... shut-up-and-take-my-money.jpg

Спасителят в ръжта.

Офлайн

0

#28 16.06.2014 09:47:56

windwarrior
Зла Гад

Yavor написа:

Ами 750лв... каквато и отстъпка да ти направят, няма да докарат такава цена като в ибей.

В камуфлажа е G82 варианта (120 литра, с вградената платформа за оръжие), той навсякъде си е 100$ по скъп от "чистия" 115 литров вариант. Аз им пуснах запитване дали мислят да внасят този вариант, и евентуално цена да ми кажат, ама... мълчат.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#29 16.06.2014 12:16:42

Bradley
cheechako

Уеб-сайт

в камуфлаж направо се обади - с мейли бавно стават нещата wink

Life is GOOD!

Офлайн

0

#30 16.06.2014 19:23:08

windwarrior
Зла Гад

Bradley написа:

в камуфлаж направо се обади - с мейли бавно стават нещата wink

Свирено вече smile Поръчах я през амазон. 470 лв с доставката до БГ.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff