От тия 3 варианта, първия вариант най ми харесва на мен - Драга без калниците, багажника и светлините. За мен поне са излишни, но ако на теб ти трябват - моделите на крос и драг са почти идентични.
Кроса има 1 клас по-добър заден дерайлор, Драга има по-добра задна главина (съдейки по мнения из форуми относно главините Joytech, каквато е задната на Крос)
От там нататък нещата са почти идентични: предните главини са Шимано с динамо, като ходова част - курбели, задни касети, команди. Вилките и спирачките също са еднакви. И двете колела са със скоростна система 3х8
Кроса е с гуми Швалбе, Драг с Кенда - аз бих предпочел Швалбетата.
Откъм периферни компоненти - седалки, грипове, кормило, лапа, най-добре да ги видиш на място и да ги пробваш кое ти пасва повече - както и самите рамки, да видиш коя ти е по-удобна.
Динамото с тия предни и задни светлини за мен са абсолютно излишно тегло. НЕ СВЕТЯТ добре. Допълнително си взимаш 1 комплект стоп и светлина и си свиркаш. Или си ползваш челник/фенер за предна светлина
http://koleloto.bg/product/345/cross-28 … -2013.html
Това на мен ми харесва най-много като идея за градско (и междуселско) колело, но пък отива доста над цената на другите 2 дето си харесал. Ако има обаче как да скриеш разликата от жената и си склонен да доплатиш, получаваш съвсем различен клас преден и заден дерайльор, доста по-добри курбели, скоростна система 3х9, твърда вилка (вместо зле работеща амортисьорна) и най-вече хидравлични дискови спирачки Авид еликсир 1
Има си и калници