XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 31.01.2014 13:44:23

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

off the grid:половината идеи са неосъществими!!!

няма такива скапани закони майна!!!!!

имаме едни 8дка земя близо до марица.искаме там да направим ранчо за коне.
ток и вода наблизо няма за това минаваме на варианти сонда и фотоволтаици
няма и асфалтов път до там,стига се по черен но няма ядове за лека кола
4дка от тези са със сменен статут за жилищни сгради
до тука всичко хубаво....по тъпия закон сграда не може да се вкара в експлоатация без договор с ВиК и енергото
демек НЕ МОЖЕ ДА СИ НЕЗАВИСИМ...ЗАДЪЛЖАВАТ ТЕ КОПЕЛДАЦИТЕ
другото което е,по закон до парцела ТРЯБВА да има ПЪТ не пътека
това си е работа на общината да осигури път,и тя ще го направи...когато има възможност wink
до тогава нямаш право да строиш каквото и да било защото няма достъп до парцела за линейка и пожарна...
в съседство е гората край марица която е на горското...то беше гора но мангалите я отсякоха и ся са храсти и бурени.искахме да вземем някой декар от тези бурени за да има къде да пускаме през деня конете да тичат.
оказа се че от горското не дават гора на концесия.другото което е,това било защитен район заради кормораните
и може и да не ни дадат да направим конюшната въобще.

излиза че имаш 8дка твои си с н.акт и всичко и не можеш да сложиж тухла в/у тухла защото нямаш ток...А МИ АКО НЕ ИСКАМ ТОК ИЗОБЩО!!!!! КАК ТАКА МЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ИМАМ ТОК В НАС СИ!!!!
след проверка се оказа че тока да дойде до нас е към 50 000лв wink които енергото са длъжни да прекарат НО после такса включване резко ти става 50 000лв,демек плащаш си го
за пътя....по план от 2007г има път който казах че общината трябва да направи...някога
този път иначе струва към 100 000лв wink
НО новия закон за защита на кормораните(няма лошо да ги защитават)
този план за пътя отпада защото в защитен район НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПЪТ

а и не разбрах какво пречат конете на кормораните че не може да се направи конюшна..не АТОМНА ЦЕНТРАЛА конюшна и то дървена

А КАЖЕТЕ,КВО ПРАЙМ СЯ!!!!

Последно редактиран от bobber (31.01.2014 13:46:46)

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#2 31.01.2014 13:55:22

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Отг: off the grid:половината идеи са неосъществими!!!

Псуваме, майна! Ей, това правим... Щото цялата работа е за пълния контрол върху човека! Да не можеш да си свободен! Да си вътре в мелачката наречена система.
За това скоро ще бягаме по Сибир, майна, щото както казва Коритаров: Пещерата прави свободата

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#3 31.01.2014 14:57:07

bobber
Редови

псуването няма да ми осигури ранчото!!!!
ако ставаше така вече да е готово след толкова псуване къде отнесоха всички.

аз още не мога да повярвам че не ми разрешават с моите си пари на мойта си земя да направя едно от възможно най-екологичните неща на земята...отглеждане на коне в дървена едноетажна постройка

да не говорим че това е един от начините на останалите хора да се доближат поне малко до природата и да се откъснат от градския живот а ездата е и едно от най-полезните упражнения за церебралната парализа!!!!

с нетърпение чакам всички управници да отидат в ада за да има запаля огъня под котела....с боудрил, да увелича времето на очакване!!!!

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#4 31.01.2014 15:51:47

OXYGEN
Редови

От: София
Регистриран: 04.12.2009

За съжаление на територията на която се намираме (щото то това държава няма как да се нарече), единствено би имал шанс, ако примерно Господари на ефира се заинтересуват от казуса ти. Едва ли и те биха постигнали нешо, ама при липса на алтернатива не ти пречи да опиташ.

Офлайн

0

#5 31.01.2014 16:03:53

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

За съжаление опираме до засегнатата в една друга тема ситуация - "Колко всъщност сме свободни и свободата илюзия ли е в съвременното общество..."

От юр. гледна точка няма какво да направиш - съжалявам...

Изход от ситуацията виждам в продажба на парцела и закупуване на друг, до който има прокарани ток и път -> законосъобразно построяване на малка селскостопанска постройка не off the grid за пред "закона" -> построяване на мечтаното от теб ранчо...

Последно редактиран от Bradley (31.01.2014 16:11:16)

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#6 31.01.2014 16:09:10

bobber
Редови

аз в нас телевизор нямам от години,малко ще е лицемерно да разчитам на телевизията да ми помага..да не говорим че зуека няма да промени малоумните закони.ще ми остане единствено "кефа" да се видя по канала и да стана за смях на тези които вече са се примирили че живеят в клетка

парцела е обявен за продажба от 5 години,до момента няма ни един клиент...не ме устройва да чакам още 50 да се продаде,тогава ще ми трябват единствено памперси,не коне не ранчо!!!!
проблема с пътя е от скоро(явно) преди години когато се вкарваше в регулация си имаше план за път който в момента не вАжи заради кормораните
което ще рече че сега е още по-труден за продажба..а май няма смисъл да казвам че за закупуване на нов парцел не може да става и дума от към финанси!!!

Последно редактиран от bobber (31.01.2014 16:13:51)

Офлайн

0

#7 31.01.2014 16:11:17

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Драго, моят съвет е да инвестираш някой лев за консултация с читав адвокат по недвижими имоти и свързаното с тях законодателство. Няма начин да няма начин.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#8 31.01.2014 17:56:55

samotniq valk
Дразнител

Регистриран: 10.04.2010

Бобре, другата седмица ще прегледам какво може да измислим
Имотът ти попада ли в защитената територия?

Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.

Офлайн

0

#9 31.01.2014 18:18:46

bobber
Редови

ще минем на лични да не товарим темата

Офлайн

0

#10 31.01.2014 20:03:02

Жорж
Редови

От: Хасково / Пловдив
Регистриран: 17.02.2012

"Временна постройка" от типа на навес, беседка, фургони и др. без масивни бетонни основи, би трябвало да можеш ,да строиш без никакво разрешение, тъй като земята си е твоя не ти трябва акт16. Гаражите и беседките пред блоковете май са на този принцип. Не знам колко е вярно, но имам такива спомени. Да не навлизаме и в темата за циганските колиби, най-добре се консултирай с някой дето е наясно. Следя темата с интерес и да не си я продължите на лични, че и мен ме гложди тоя въпрос big_smile

Природата е линк към свободата на мечтите!

Офлайн

0

#11 31.01.2014 20:21:49

bobber
Редови

проблема не е в постройката,вече правих 3 проекта докато стигнем до съгласие,проблема е че до парцела няма ПЪТ
и по тоя начин не може да се обслужва.мен лично път не ми и трябва защото тва е на брега на марица и е пълно с пътища и то не "черни" а от пясък,което значи че и в мокро време не се разкалват а си седят сухи заради дренажа на пясъка
ходил съм до там и с лека кола(лимузина) няма ядове за стигането.важното е да е законно,демек да докажем пред шибаняците че има от къде да стигнем,после тва тях не ги интересува дали минаваме от там
а път няма как да имза защото е защитена зона около нас и по "закон" не може да се движи мпс по защитена зона

Офлайн

0

#12 31.01.2014 21:06:21

Жорж
Редови

От: Хасково / Пловдив
Регистриран: 17.02.2012

Шибана история, но си мисля, че няма начин, да няма начин. Добре де, ако имаш право да построиш немасивна сграда, без никакво разрешени и акт-ове, защо пак да те хваща тоя смотан закон?! Необяснимо тъпо... Хижите в балкана, до всички ли има път?

Последно редактиран от Жорж (31.01.2014 21:07:25)

Природата е линк към свободата на мечтите!

Офлайн

0

#13 31.01.2014 21:55:04

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

Какво се има предвид в закона под "постройка" - да не е такава, в която живеят хора?

Понеже на конете нито ток им трябва, нито линейка.

Ти смяташ ли да живееш в това ранчо?

Офлайн

0

#14 31.01.2014 22:25:21

bgpanev
Редови

Регистриран: 18.08.2012

В Хасковската вилна зона ,,Кенана" има двуетажни тухлени вили и до тях се стига по пътека по която двама души трудно се разминават,а пък в Димитровград  в моя квартал има построена къща на ловната дружинка до която води само и единствено черен път.Ловната вила се намира на брега на Марица.Няма да споменавам колко преместваеми сгради има построени в различните овощни градини които едва ли имат договор с ВИК,щото от там едва ли минава водопровод.

Офлайн

0

#15 31.01.2014 23:24:38

bobber
Редови

момчета,за незаконно строителство и аз мога много примери да дам,не е това начина в моя случай защото ще се дадат достатъчно пари че да ебнат всичко
не е проблема и дали ще се живее там....разпъвам си типито и изкарвам една петилетка wink
в момента проблема е че няма реален път до мястото,тях не ги интересува дали имам нужда от линейка...няма ли път за линейка съм незаконен....бе шибана е работата и отпред и отзад
както казах не е проблема дали ще живея там и без това няма да се прави къща на мястото,ще има каравана,типи,юрта а впоследствие и келтска къща...но тва явно са ми само мечтите sad

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff