XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#106 05.02.2015 20:49:52

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Отг: Набутка или далавера е пазаруването от AliExpress.com?

Тцъ Okdalf  vahidrk.gif, линиите са същите, количеството паракорд тоже, дължината му пак е толкова, само плетката дето е по-разхвърляна ... sad  Нищо по-различно баце ...

Но все пак темата НЕ Е за плетки - нека не спамим повече !!!

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#107 06.02.2015 10:05:53

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

В английския ибей са 0.99 паунда бройката, срещу 4.50$ за 2 бройки от Али-то. Само че от Англия до БГ транспортът е 2,20лв на килограм, така че има сметка само ако се поръчат няколко катарами и се разхвърля транспорта. Но пък не се чака толкова и се плаща с пейпал. Колкото плюсове, толкова и минуси. smile

Последно редактиран от Yavor (06.02.2015 10:08:37)

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#108 18.02.2015 14:28:17

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

Купих си миниатюрно микроскопче със светлина.

Миниатюрен микроскоп

Дават го 50Х, ама дали е толкова, само един Господ и две китайски баби знаят. Не е и особено важно - леко е, евтино е, увеличава прекрасно - дали, да прочете човек поизтрити надписи на миниатюрни чипове, дали да си разгледа космите... smile

Ще купя още няколко за подаръци на дечурлигата на приятели... и на моето. smile

Офлайн

1

#109 18.02.2015 15:24:52

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

И аз имам такова от доста време. Увеличението му не е и половината от указаното, но определено върши работа. smile

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#110 18.02.2015 20:18:13

mastodont
Редови

Регистриран: 09.05.2011

Toзи е добър за гледане на кърлежи, сол, пясък, предполагам и морската вода ще е интересна като съдържание.

Аз съм шут, на служба при Съдбата.
What we are is the sum of everything we've ever said, done and felt. All wrapped up in one unique tread which is constantly being revised and remembered. So to be yourself, you have to constantly remember yourself. It's full time job.It's how it works...

Офлайн

0

#111 18.02.2015 22:53:55

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Не знам силата му дали ще е достатъчна за полеви тест за откриване на хелминти, които са основните причинители на трихинелозата  в месото на дивеча ?!? Ако става за това - ще е безценен за ловците ...

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#112 19.02.2015 15:49:24

indreal
Редови

Регистриран: 12.11.2013
Уеб-сайт

RELAX написа:

Не знам силата му дали ще е достатъчна за полеви тест за откриване на хелминти...

По тази причина е най-добре изобщо да не се рискува. Преди няколко години у наше село така се натръшкаха около 40 души, вкл. и рода, защото се оказа, че месото е "проверено" в домашни условия с микроскоп с незнаен произход. Единствената причина, поради която нашето семейство се отървахме, беше че ядохме месото готвено в тенджера под налягане, а не като останалите на луканки и кюфтета...

Офлайн

1

#113 19.02.2015 18:24:07

kozet_76
Клетника

От: Сливен
Регистриран: 19.04.2014

Задължително при ветеринар,имам добър приятел,вече пенсионер,немаме случай на "беля"!!! Прави си пробата в домашни условия човека,има си микроскопа(руски) и знае от къде да вземе проба! Да си ги ползваме тея "Микро"скопи за други работи,А?

Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го НАПРАВИШ!!! Човешко е да грешиш,просташко е да не питаш...

Офлайн

0

#114 19.02.2015 19:30:43

slaf40
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 15.08.2010

RELAX написа:

Не знам силата му дали ще е достатъчна за полеви тест за откриване на хелминти, които са основните причинители на трихинелозата  в месото на дивеча ?!? Ако става за това - ще е безценен за ловците ...

Трихинелоскопът е оптичен уред, предназначен за определяне наличието на трихини в определени срезове на тъкани от изследваните животни. .........
Технически параметри :
а) Увеличение - 75х
б) Зрително поле - 2 мм
в)........
ПП Ако китаеца се е изразил правилно и знаеш какво да гледаш би трябвало да свърши работа

Последно редактиран от slaf40 (19.02.2015 19:33:24)

Защо не си спомняме бъдещето ?

Офлайн

1

#115 20.02.2015 16:45:19

kalokalo
Редови

Регистриран: 15.02.2012

не става.имам го същия -максимално около 15-20 пъти увеличава и е много пластмасов/кекав/   купен е от ебай преди 2 години.

Офлайн

0

#116 20.02.2015 18:45:09

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Не съм съгласен за 15-20 пъти. Увеличава си яко, особено като му се издърпа околяра. С такъв си гледам заточката на ножовете. Моя го дават да увеличава 60х и според мен точно това прави.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#117 22.04.2015 17:18:46

sm0cky
Новодошъл

Регистриран: 22.04.2015

При мен се получи един неприятен проблем и не знам как да постъпя. Поръчах си обувки от сайта и в началото сичко беше точно платих си ги излезна ми че транзакцията е успешна и го оставих така, защото реших че всичко е готово и чак след 2 месеца да си чакам обувките. Но г/д след 20 дни ми стана любопитно и влезнах в сайта да видя кво става и немога да си намеря нито поръчката в профила нито нищо и влезнах в пощата и ми бяха пратили съобщение в което ми казват че поръчката ми е анулирана тъй като не е платено до еди коя си дата и неска отивам до банкомата парите ми са дръпнати. Сега нито мога да намеря профила на търговеца тъй като немога да намеря нищо из профила ми защото сичко е изтрито нито да се свържа в сайта sad моля ви се много ако някой е по наясно да ми помогне какво да направя. Благодаря предварително smile

Офлайн

1

#118 22.04.2015 19:05:31

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Парите не би трябвало да са стигнали до търговеца, без потвърждение че е пристигнала стоката. Подозирам, че не ползвате интернет банкиране, щом сте ходили да проверявате в банката дали транзакцията е направена. Поискайте от банката разпечатка на плащането и се свържете с алиекспрес за да решите проблема.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#119 22.04.2015 20:45:58

Репичка
Редови

Регистриран: 18.03.2014
Уеб-сайт

sm0cky написа:

При мен се получи един неприятен проблем и не знам как да постъпя. Поръчах си обувки от сайта и в началото сичко беше точно платих си ги излезна ми че транзакцията е успешна и го оставих така, защото реших че всичко е готово и чак след 2 месеца да си чакам обувките. Но г/д след 20 дни ми стана любопитно и влезнах в сайта да видя кво става и немога да си намеря нито поръчката в профила нито нищо и влезнах в пощата и ми бяха пратили съобщение в което ми казват че поръчката ми е анулирана тъй като не е платено до еди коя си дата и неска отивам до банкомата парите ми са дръпнати. Сега нито мога да намеря профила на търговеца тъй като немога да намеря нищо из профила ми защото сичко е изтрито нито да се свържа в сайта sad моля ви се много ако някой е по наясно да ми помогне какво да направя. Благодаря предварително smile

На печелившите - ЧЕСТИТО !!!
Пазарува се наживо.
Не го ли пипна опитам...
Пък продължавай да си пращаш парите по интернет.
Както е казал П.Т.Барнъм: " Всеки час се ражда по един будала"...
Поздрав !

"Ученико, как звучи пляскането на една ръка?"
Запитал Мъдрия Учител.
"Ето така Учителю." отвърнал ученика и му отвъртял един шамар....

Офлайн

-3

#120 22.04.2015 20:49:51

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

И кво, всеки месец отскачаш до Лондон или Шанхай на шопинг? smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff