anjsan написа:Напротив , има смисъл - при общи поръчки пътните разходи намаляват , защото се поделят между всички купувачи ....
Не съм казал, че няма смисъл, а че няма много голям такъв.
Пътните разходи може и да не намалеят, зависи си от килограмите на общата поръчка. Елементарен пример, не мога да не го дам като ми знаете ника.
Събираме се с 10 човека, всеки пазарува за по 100 лв. Стойността на доставката излиза 30 паунда. Моята част е 3 паунда.
Отделно на това плащам и доставката по Еконт, която ще е минимум 6 лв. (4 куриерска услуга + 2 лв. за паричния превод). Тоест още 2 паунда и нещо.
Демек излиза разлика от 2-3 паунда, ще рече 10-на лева.
Та лично аз не виждам за 10 лв. разлика да участвам в разни комбинации. Просто ползата от по-ниските разходи за доставка се изяжда от разправии, разкарваници, уговорки. Пък недай си Боже някой да поръча нещо pre-order и цялата доставка да се забави заради това.
Това, разбира се, е лично мое мнение. За някой 10 лв. са много пара
П.П. в предния пост съм допуснал лека грешка - доставката не е твърдо 8.33 паунда, а започва от толкова. При увеличаване на бройките в поръчката, съответно килограмите, нараства и доставката. Ако всички поръчват тениски и чорапи, нещата са горе-долу ОК. Но като се появи един с колело или гири и нещата се променят.
Последно редактиран от f(x)dx (10.01.2014 15:40:38)