XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#61 11.09.2013 11:03:56

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Отг: Раница

;D  Използвах думичките неярки и покровителствени. Надявам се използваме понятията не в тяхната семантична стойност а като потребители? Иначе ще стане - мале, мале...  smile
Покровителствени са тези, които се намират в естествени условия и са част от фона - земните и пастелните цветове. Под ярки има в предвид тези, които се отличават от фона и се забелязват бързо.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#62 18.05.2014 13:25:36

TRAMP
Редови

Регистриран: 14.05.2014

Първо здравейте на всички щот съм ноф  big_smile и после директно по темата.
раница с кора на гърбът да не ви убива некой ръб
вътре ал. рамка да я държи изправена
добър гръб с добро проветрение да не се потите по жегите
задължително кръстен колан който ви разпределя тежестта м/у рамената и таза да не се кривите докато се мандахерцате по баирите
вградено покривало за дъжд да я завиете бързо ако завали -  всички знаете клко е гадно да ви се намокри цялата екипировка
здрави и качествени препоръчително водоустойчиви материали
    здраво дъно, здрави шевове и покрити ципове да не пропускат вода
въпрос на вкус но аз предпочитам ярки цветове, щото командоси в гората не ме дебнат но виж има лоФци пък и ако загазя лесно да се виждам и ако съм пиян да я видя къде съм я оставил  *CRAZY* преди няколко дена пенсионирах вярното си чешко хъски ползвах го от 2008 като много зор видя. последните 3 години спането ми под покрив не е било често тоест съм все на път и едва ли не домът ми е раницата. за съжаление макалу спорт които бяха вносители на хъски отдавна затвориха но смятам че не е трудно да поръчате от интернет като цените им са като на ташевки. и според мен ако не можите да си купите качествена нова раница по добре тръгвайте на лов по вторите употреби да си намерите нещо отколкото да вземете неудобна и некачествена раница която само ше ви ммъчи и има вероятност да се разпадне по пътя.

Omnia Mea Mecum Porto

Офлайн

0

#63 18.05.2014 21:31:26

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

TRAMP написа:

раница с кора на гърбът да не ви убива некой ръб
вътре ал. рамка да я държи изправена
добър гръб с добро проветрение да не се потите по жегите
задължително кръстен колан който ви разпределя тежестта м/у рамената и таза да не се кривите докато се мандахерцате по баирите
вградено покривало за дъжд да я завиете бързо ако завали -  всички знаете клко е гадно да ви се намокри цялата екипировка
здрави и качествени препоръчително водоустойчиви материали
    здраво дъно, здрави шевове и покрити ципове да не пропускат вода

Живо здраво Тръмб и добре дошъл ама с някой от нещата не съм съвсем съгласен с това да е водоустойчива раницата, да се не поти гърба и за вградения дъждобран защото: Дъждобрана покрива раницата вярно а водата която се стича по гърба няма къде да се спре освен в раницата която е на гърба може и да не се спре но трябва да тичаш много бързо:) тоест трябва си цял дъждобран и за тебе и за раницата, Найлонов чувал вътре в раницата решава проблемите с водоустойчивоста. Потенето  е естествена реакция на организма и какъвто и гърб да е на раницата пак ще се потиш. Раница с кора да не убива нещо от вътре ами все някой реди този багаж вътре нали все може да се нареди така че да не убива.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#64 18.05.2014 23:58:20

TRAMP
Редови

Регистриран: 14.05.2014

дъждобрана покрива раницата без гърбът но гърбът е съшо водоустойчив както и твърдата кора на него която си е пластмаса така че що ми е тоз чувал като нито аз нито багажа ми ще е мокър. и разликата в потенето при раница с плосък и такава с проветрив гръб си е голяма.естествено като ти запарва целия гръб ще се поти повече отколкото ако подухва ветрец между плешките.

Omnia Mea Mecum Porto

Офлайн

0

#65 14.03.2016 22:06:47

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

От днес - Maxpedition Gyrfalcon smile

31766a27fdfacce4a46b23dfaa4d6dfb.jpg

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

4

#66 14.03.2016 22:35:25

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Честито, тая за отпред, бергена на гърба ... wink

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#67 14.03.2016 22:59:30

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Мерси smile Тази си я взех за градско носене, че стария ми Hazard4 Plan B нещо ми стана малък.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

-1

#68 14.03.2016 23:52:50

Кольо
КорифееЦ

Аааа... ясно! Ти си си имал нова играчка...

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#69 15.03.2016 00:44:06

Niki
Редови

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015

Аз имам 3 Ташевки, всичките от кордура:

Rock Eagle 35 - За кратки разходки в гората, нося я и ежедневно в града когато не съм на работа.
Summit 42 - За кратки разходки в гората, когато нося повече храна и бири. Към нея слагам при нужда и два външни джоба-всеки 4 литра). Става и за средно сериозни преходи с преспиване, като част от екипировката може да се закачи отвън.
Mount 100 + 20 - За сериозни работи cool

Не броя служебната за лаптопа и разни други стари боклуци, мешки и раници които са ми подарили по някакви конференции. Забравил съм вече какво има в раклите на канапето и какво съм раздал.

Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

0

#70 05.05.2016 01:12:13

toreadoro
Новодошъл

Регистриран: 05.05.2016

Тази раница ми изглежда доста добра. И самото тегло може би ще пасне - чудя се за мен си.

Раницата

Офлайн

0

#71 05.05.2016 09:55:39

Niki
Редови

То тази ще ми е малка дори и за града. Явно мъкна доста боклуци...

Офлайн

0

#72 05.05.2016 11:45:27

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Тя на велосипедна бие.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#73 05.05.2016 13:23:10

Niki
Редови

Да, за велосипед е ОК.

Офлайн

0

#74 08.05.2016 13:46:40

zcezbpm
Редови

Регистриран: 24.04.2016

Имам две раници.

Една голяма(Вихрен 70+10), която ползвам за много багаж .

Имам и една кордурена Айгер 40 на Ташев. Препоръчвам я!!! Много удобна и функционална раница за едно и двудневни зимни и многодневни летни без палатка и чувал. Зимата съм я товарил до 14кг, а лятото изкарах две седмици нон-стоп по 16 часа всеки ден с нея натоварена с 11.5кг и теглото просто не се усеща.

И една тънкост в пазаренето в случай, че не сте се досетили сами.
Ако ще купувате на Ташев раница ви препоръчвам да го правите директно от сайта им

В много от дистрибуторите и разните туристически магазини  има по някоя и друга залежала от години и не обновявана раница. Примерно можете да попаднете на същия модел раница която търсите, но със старата носеща система, а това хич не е маловажен елемент.
Ако обаче знаете какво точно търсите няма проблем отвсякъде да си я купите.

Офлайн

0

#75 08.05.2016 15:02:31

Кольо
КорифееЦ

zcezbpm написа:

Имам две раници.

И една тънкост в пазаренето в случай, че не сте се досетили сами.
Ако ще купувате на Ташев раница ви препоръчвам да го правите директно от сайта им

В много от дистрибуторите и разните туристически магазини  има по някоя и друга залежала от години и не обновявана раница.

Глей ти, глей ти... С години значи залежават?! Требва да се внимава, начи и да се следят сроковете на годност!

Ръдиард Киплинг

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff