XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 11.09.2013 18:29:41

gallop
Редови

От: София
Регистриран: 16.03.2013

Търся "Кубинки"!

Търся да закупя "Кубинки", от старата  генерация, 47 N !

Oбичай земята. Тя не ти е наследство от твоите родители, тя е твоят дълг към твоите деца. Когато бъде отсечено последното дърво, когато бъде отровена последната река, когато бъде уловена последната птица – едва тогава вие ще разберете, че парите не стават за ядене...

Офлайн

0

#2 11.09.2013 20:04:33

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Отг: Търся "Кубинки"!

Предполагам много ще помогне едно обяснение кои кубинки са от "старата генерация", по какво се различават от "новата генерация", нови или употребявани търсиш, офицерски или войнишки и т.н. "маловажна" информация.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#3 11.09.2013 22:23:22

Maledictus
Див Балкански Субект

Регистриран: 18.08.2013

Ако имаш предвид като тези, които носехме в казармата... не ти ги препоръчвам. По-скоро спести пари и се разходи до магазин "Камуфлаж" (ако си от София, разбира се). Моите вече 4 години не са мръднали, а с моята "моряшка" походка това си е постижение за обувки. Изглеждат "метълско-тежкарски", но са и удобни.

...нищо повече от генетична мутация, инцидент. Животите ви се измерват в десетилетия и години, повяхвате и умирате...

Офлайн

0

#4 12.09.2013 06:55:17

gallop
Редови

Предполагам много ще помогне едно обяснение кои кубинки са от "старата генерация", по какво се различават от "новата генерация", нови или употребявани търсиш, офицерски или войнишки и т.н. "маловажна" информация.

Като казвам старата генерация, имам предвид "кубинките", които бяха на снаряжение в армията ни до 95-96 година  (черни, лепени, шити), в случая е без значение, войнишки или офицерски . За предпочитане, нови smile
  Офицерските бяха кафяви на цвят и с подплата отвътре...
  Що се отнася до разликата от новите...Мисля,че всеки служил в армията, знае за какво иде реч..?!
...2 години търчах по границата и по чукарите с "кубинки" от старата школа,но така и не успях да ги скъсам!
[merge_posts_bbcode]Добавено: 12.09.2013 06:55:17[/merge_posts_bbcode]

Ако имаш предвид като тези, които носехме в казармата... не ти ги препоръчвам. По-скоро спести пари и се разходи до магазин "Камуфлаж" (ако си от София, разбира се). Моите вече 4 години не са мръднали, а с моята "моряшка" походка това си е постижение за обувки. Изглеждат "метълско-тежкарски", но са и удобни.

Е, не мислиш, че не съм проверил на 6473839 места за "кубинки", в това число и в магазин "Камуфлаж".., проблема е, че хората, като чуят 47 номер и изпадат в потрес smile ...

Oбичай земята. Тя не ти е наследство от твоите родители, тя е твоят дълг към твоите деца. Когато бъде отсечено последното дърво, когато бъде отровена последната река, когато бъде уловена последната птица – едва тогава вие ще разберете, че парите не стават за ядене...

Офлайн

0

#5 12.09.2013 07:32:52

Miro
НещоНамирач

Регистриран: 04.12.2009

Малко ... извън темата ...

gallop, за да ти е прегледен поста използвай таговете за цитати. Ако не знаеш синтаксиса просто натисни бутончето Бърз цитат и след това може да редактираш големината на цитата и т.н.

пример:

gallop написа:

.. проблема е, че хората, като чуят 47 номер и изпадат в потрес smile ...

Офлайн

0

#6 12.09.2013 08:42:47

gallop
Редови

Благодаря ти за поправката, друже! *THUMBSUP*

Последно редактиран от gallop (12.09.2013 08:44:19)

Офлайн

0

#7 12.09.2013 12:18:21

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

новите боклуци нямат нищо общо със старите кубинки.аз от години само тва нося и имам известен опит wink  радвам си се на коментари от рода "ееее аз едно време в казармата...две години съм ги носил,кубинки да не видя" е да де ама аз малко по-дълго ги нося и не вАжи тва изказване tongue имам опит и с нови разни метълски,рокерски,полицейски и тн. пълен смях са.
малко ти е голем чепика братле,сигурно и стремената са ти поръчкови big_smile ще разпитам ама мисля че няма да има успех

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#8 12.09.2013 12:48:42

gallop
Редови

"Кубинки" - НАМЕРЕНИ !!!   *OK*  !!!
Благодаря ти за отзивчивостта, Bobber  smile   !!!

Eто, и линк. Надявам се да бъде полезен и на някой друг!

http://armyshop.dir.bg/_wm/basic/?df=35244

Офлайн

0

#9 13.09.2013 08:01:44

homedreamer
Редови

Регистриран: 11.12.2011

Колега, Продавалник има много предложения за кубинки всякакви размери.
Относно "лачените" кОбинки, тип УС-армия... много поздрави, ако изкарат 10 години при душманско носене, като тия, дето прилагам на снимката.

bns7.jpg

Последния полеви ремонт е завръзване на подметката с канап и бандаж с изолирбанд, при което изкарах 5 дена с "подобренията". Отделно лепене със силикон.

Само уточнение: сниманите чепици не са жалени и не са "черпени" с никакви специални грижи освен от време на време мазане с "боя за обувки", дето и викат...
И понеже видимо са каталясали и през ум не ми минава да ги захвърля в гюма, а ще им дам нов живот със зашиване и лепене при обущар и отново: спъване, преспъване, бачкане, ...

Последно редактиран от homedreamer (13.09.2013 08:03:09)

Офлайн

0

#10 13.09.2013 08:13:16

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Те онези не си купуват колите, за да ги карат по 20 години като наще москвичи едно време. Същото правят с дрехите и обувките, но пък са им леки, удобни, дишащи и т.н. smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#11 13.09.2013 08:22:01

torah
Редови

Регистриран: 23.06.2011

Номера е да имаш комфорт и защита когато ходиш, а не да ти се разпадат по-краката. То човек и бос може да ходи, ама.... wink)))

Офлайн

0

#12 13.09.2013 08:46:49

Tzekov
Редови

Регистриран: 29.10.2012

Преди няколко години си взех едни нови кубинки от пазара в София, за да обикалям по баирите като съм командировка.
Бях забравил от казармата какъв зор е да размачкаш нови кубинки.Лично за мен не са удобни за носене, особено заради куция ток отзад, непрекъснато стъпвам накриво заради него.Бих предпочел работни обувки Стенсо, от тези без металното бомбе.Иначе наистина като здравина кубинките са уникални.

Офлайн

0

#13 13.09.2013 09:35:39

gallop
Редови

Малко по-късно ще ти покажа колко струват въпросните работни обувки "Stenso", колега, само да си довърша нещата с конете тук  *THUMBSUP*
[merge_posts_bbcode]Добавено: 13.09.2013 09:35:39[/merge_posts_bbcode]

Още малко по темата за "Stenso"!!! big_smile

Офлайн

0

#14 13.09.2013 09:47:43

homedreamer
Редови

Регистриран: 11.12.2011

Yavor написа:

Те онези не си купуват колите, за да ги карат по 20 години като наще москвичи едно време. Същото правят с дрехите и обувките, но пък са им леки, удобни, дишащи и т.н. smile

"Онея" благородно им завиждам на протмонетата. То и тоалетните хартии чета, че са "дишащи", което не умаловажава факта, че от супермаркета излизат с една колична продукти и една - тоалетна хартия...

Офлайн

0

#15 13.09.2013 10:25:24

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Е, значи сравнението между "онези" и "наще мегаултраздрави кубинки" е някакси... smile Имало е време, когато и те са правели такива, ама 21ви век е настъпил при тях навреме, а при нас още тропа по вратата и наднича през ключалката дали някой мърда в къщата... А портмонетата им ясно, това се подразбира. Пак добре, че не служехме с кирзови ботуши, като братята smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff