XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 05.09.2013 15:21:47

88
Редови

Регистриран: 16.07.2010

Отг: За различните електронни формати за книги

Използвам от години Cybook Opus( http://www.bookeen.com/en/cybook-opus ) за четене не електронни книги. Избрах го пред киндъл, защото чета предимно безплатни(пиратски) книги, които свалям от торентите, въпреки, че в последно време mobi формата става по-разпространен сред пиратските книги, 90% се pdf и epub. Върши добра работа за четене на подобни формати, има проблем при някои лошо форматирани, пиратски pdf книги, с epub много по-рядко. Единствено от екрана, не съм напълно доволен, бих се радвал да е с няколко сантиметра по голям. Друг минус е, че не може да чете книги на кирилица, поне аз не успях да го накарам, но мен това почти не ме бърка, защото, така или иначе основно чета на английски. Предимството му е теглото, размера и това, че с едно зареждане на батерията се прочитат 8000 страници.

Последно редактиран от 88 (05.09.2013 15:24:43)

Офлайн

0

#17 05.09.2013 15:39:28

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Аз съм си фен на хартиената книга (или поне сканирана в ПДФ), ама трябва да се нагаждаме...

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#18 05.09.2013 16:34:17

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Киндъл също може да прави категории (може и папки да ги нарече някой), в които да се поставят книги от определен жанр, автор и т.н. Освен това начинът на сортиране също може да се променя, и вместо да е по последно отваряна, да е по азбучен ред да речем. Пропуснахме ли да кажем, че се зарежда веднъж в месеца?! И че може да се сложи преводач, който да ви превежда всяка непозната дума на английски примерно? И че има безжичен нет? Нещо друго да трябва?!

А, и не се подлъгвайте по разните му там евтини "електронни книги" с много екстри, като на Prestigio и разни такива. Това са всъщност модифицирани таблети от нисък клас, със всичките им минуси, между които основния - 7-8 часа работа...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#19 05.09.2013 17:53:29

f(x)dx
Редови

Регистриран: 21.05.2011

Black Wolf написа:

Аз съм си фен на хартиената книга (или поне сканирана в ПДФ), ама трябва да се нагаждаме...

абе и аз обичам да ми мирише на хартия и мастило. Обаче един пълен киндъл се равнява на една секция книги.
Сега си имам място за макивара и лежанка smile
[merge_posts_bbcode]Добавено: 05.09.2013 18:53:29[/merge_posts_bbcode]

xenos написа:

Киндъл също може да прави категории (може и папки да ги нарече някой), в които да се поставят книги от определен жанр, автор и т.н. Освен това начинът на сортиране също може да се променя, и вместо да е по последно отваряна, да е по азбучен ред да речем.

Как стават тези магии?

Офлайн

0

#20 05.09.2013 22:19:25

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

f(x)dx написа:

Как стават тези магии?

Прочети Юзър Гайд-а. Там го има всичко описано - как се правят категории, как се добавят книги в тях, и как се променя сортировката на Хоум екрана. Сега много дълго и тегаво ще ми е обяснението... Но знам че става, използвам категориите, и знам, че сортирането може да е по последен достъп, по категории, по автор и по заглавие.

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#21 06.09.2013 10:33:16

Clibanion
Редови

Регистриран: 07.12.2012

Kindle-а за момента остава най-добрия вариант. Освен горепосочените предимства със зареждането един най-много два пъти в месеца при интензивно четене голям плюс пред мобилните телефони и обикновените таблети е и това, че екрана на Kindle не излъчва светлина и съответно не прави очите на четящия на компот както таблет, компютър и прочие. Де факто все едно си четеш нормална книга. Аз трябва да нося очила, когато работя на компютър или шофирам повече от 3 часа като ако не ги сложа пред компютъра след 15 минути вече главата ми е като след 2 литра ракия, но с Kindle си чета по 6-7 часа дневно без ядове.
За подредби и опции си има user guide-ве всякакви, а ако човек има желание и в интернет се срещат разни пинизи по форуми за техника. Действително .pdf-ите са малко неудобни за четене, но при нужда има много програми, с които да се направят на .mobi даже специално за .epub файлове има една програма EPUB to MOBI, която е страшно удобна, страшно лесна и изисква точно 10 секунди за работа и половин минута за разучаване.
Действително цената на Kindle за по-нови модели може и да е малко плашеща, но е добра инвестиция пък и не е проблем при нужда да се намери втора употреба на доста по-ниска цена. Аз така се снабдих с моя Kindle и го ползвам вече година и половина без ядове.

Офлайн

0

#22 06.09.2013 22:41:30

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

Освен това, не е задължително да е киндъл. Има и други четци за електронни книги.

Офлайн

0

#23 07.09.2013 06:42:57

Aloo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 18.03.2011
Уеб-сайт

Неандерталец написа:

Освен това, не е задължително да е киндъл. Има и други четци за електронни книги

Прав е колегата. Аз лично си купих Nook Simple Touch, в магазина в (BG) му искат 240лв, аз го купих от продавалника за 100лв Чисто НОВ. Много съм доволен, имам го от почти два месеца и съм го заредил само веднъж като го извадих от кутията. Така че мога да го препоръчам като устройство за четене, както и продавалника като източник за закупуване на НОВО такова но на нормална цена. wink

[url]http://photo-cult.com/author.php?aut=aloo[/url]

Офлайн

0

#24 08.09.2013 22:45:21

ckaiyokar
Редови

Регистриран: 04.12.2009

http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 … O-PER3464B
според мен престижо е марката, позвам четец на тази фирма от около 5 години и съм доволен, тогава бяха много скъпи, освен това му счупих екрана и смяната ми струваше 400 лв но това беше отдавна, вземи си ефтин, който поддържа епуб или еф бе 2 + каквото друго може, не съм фен на киндъла, от друга страна докато намеря икономичния режим на моето престижо страшно се дразнех, но след като го открих изкарва по около 15-20 дни интензивна употреба - 4-5 часа а уикендите и по 7-8 часа четене на ден.Стендбая е между месец и половина и два.

Офлайн

0

#25 22.03.2014 23:33:17

Неандерталец
Редови

Регистриран: 14.11.2012

И аз имам Prestigio PER5162. Сравнително доволен съм - не е от най-бързите при прелистване и понякога забива, но поддържа множество формати и не е вързан към определен магазин за електронни книги.

В края на миналата година, се бях почти навил за Pocketbook Touch Lux - по-бърз процесор (800 MHz), надсветка, touchscreen, по добър браузър... но реших да изчакам да извадят по-новия модел с по-бърз процесор (1 GHZ) и два пъти повече RAM.

Тъкмо го извадиха (Pocketbook Touch Lux 2) и видях, че са орязали Text to Speech опцията - не че много я ползвам, ама съм глезен и искам да я има...

Затова, сега съм решил да изчакам още по-новия модел, който ще е с новото поколение дисплеи и, надявам се, с аудио-функции...

Всъщност, всичкото това изчакване, просто иде да покаже колко добре си ми е с дъртото ми Prestigio.  big_smile

Последно редактиран от Неандерталец (22.03.2014 23:36:49)

Офлайн

0

#26 08.02.2015 08:28:21

kozet_76
Клетника

От: Сливен
Регистриран: 19.04.2014

Можете ли да помогнете с издирването на "Видрица" от Поп Минчо,че аз рових,рових ама все ми излиза че се продава хартиеното издание,а искам Кака Мара да я прочете. Пък сега не съм в "цветущо" финансово състояние.... sad Моята,както може да се досетите я дадох на "приятел" и повече не я видях....а беше лукс-изданието от 80-те(с твърдите корици),много ме е яд! За Добра книга и Добър Приятел-човек "убивам"!!! wink

Последно редактиран от kozet_76 (08.02.2015 08:34:25)

Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го НАПРАВИШ!!! Човешко е да грешиш,просташко е да не питаш...

Офлайн

0

#27 08.02.2015 18:08:25

sirstevancho
Редови

От: София
Регистриран: 25.09.2013

Колега, писал съм ти ЛС

Every man dies, not every man really lives.

Офлайн

1

#28 09.02.2015 00:54:52

efond
Редови

Регистриран: 29.04.2010

Колега, ако я имаш в електронен вариант, ще може ли да ми я пратиш

Офлайн

0

#29 09.02.2015 07:58:41

sirstevancho
Редови

От: София
Регистриран: 25.09.2013

Нямам я в електронен формат, колега, съжалявам...

Every man dies, not every man really lives.

Офлайн

0

#30 09.02.2015 14:48:43

efond
Редови

Регистриран: 29.04.2010

Информативно кое издание на най-добро,  гледам че има 83та-черна зелена и кафява,  88ма два тома,  2006 от труд?

Последно редактиран от efond (09.02.2015 14:52:52)

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff