XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 03.09.2013 20:57:06

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

За различните електронни формати за книги

Честно казано, трудно се оправям с тези електронни формати. С epub горе-долу става, имам някакви програми за четене, отварят (макар и трудно) файловете.

Но сега намерих една книга във формат mobi и гледам като индианец пишеща машина. big_smile
Това може ли да се конвертира в някакъв по-човешки формат като pdf примерно?
http://www.libgen.net/view.php?id=793211

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#2 03.09.2013 21:07:26

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Отг: За различните електронни формати за книги

има някакви конвертори като calibre, примерно, които понякога успяват. мъка си е.  да знаеш

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#3 03.09.2013 22:29:46

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Black Wolf, ТОВА е за теб! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#4 04.09.2013 06:10:37

1zabludena
Редови

Регистриран: 16.02.2012

Може би това ръководство ще ви ориентира също http://www.reader.bg/useful/item/367.html

Офлайн

0

#5 04.09.2013 09:52:53

Black Wolf
Бял индианец

Уеб-сайт

Благодаря много и на двамата! Ама аз съм прост човек индиенец, разни прехвърляния от формат във формат за мен са твърде сложни.  wink Ще опитам де...

Освен това аз искам от mobi в pdf, а не обратно... wink

Офлайн

0

#6 04.09.2013 09:56:06

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

За мен моби е доста полезен формат. Най-малкото може да ползваш разни допълнителни функции на четеца. Най-често използваните от мен пдф-и съм почнал да ги прехвърлям в моби... wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#7 04.09.2013 14:18:59

Clibanion
Редови

Регистриран: 07.12.2012

Black Wolf написа:

Благодаря много и на двамата! Ама аз съм прост човек индиенец, разни прехвърляния от формат във формат за мен са твърде сложни.  wink Ще опитам де...

Освен това аз искам от mobi в pdf, а не обратно... wink

Затова е най-добре просто да свалиш от сайта на амазон Kindle-ската програма за четене и няма да имаш проблеми с .mobi- формата. Една програма повече на компютъра не пречи, а и е доста по-лесно от това да прехвърляш формати.

Офлайн

0

#8 04.09.2013 20:20:18

ckaiyokar
Редови

http://www.online-convert.com/
много полезен инструмент, онлайн конвертира почти всичко във почти всичко,
на електронната си книга-модел на престижо, на нокията N-8, и на компютъра чета във формат FB2

Офлайн

0

#9 05.09.2013 09:00:44

Black Wolf
Бял индианец

Уеб-сайт

Абе получи се нещо.  *PARDON*  Качеството не е добро, но може да се ползва книжката. А тя не е лоша.  wink

Офлайн

0

#10 05.09.2013 09:23:33

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

ckaiyokar написа:

...чета във формат FB2

И аз съм много доволен от този формат. Макар че от друга страна не съм пробвал даже останалите smile

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#11 05.09.2013 12:29:42

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Банда аз искам да попитам за електронна книга какво да си взема? Като цяло намерих инфо какви формати трябва да чете четеца и какъв дисплей да избера ако ме устройва цената но за марката не съм се насочил. Сега като гледам Киндлето не поддържа защитените формати книги и няма български което принципно не е проблем освен ако за формата на текста не представлява проблем. Гледах четеца на Diva http://www.technopolis.bg/b2c/details/5 … iga-DIVA-6 Предпочитам да дам пари и да не се занимавам после с глупости и се бях насочил към нещо по-така но ако може да споделите опит и проблеми ще съм благодарен!

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#12 05.09.2013 13:00:38

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Ми аз съм за Киндъл. Смятам, че за момента са нъмбър уан...

Офлайн

0

#13 05.09.2013 14:20:28

f(x)dx
Редови

Регистриран: 21.05.2011

Аз съм с Киндъл. Чета нон-стоп и го деля с детето и жената.
Свалям книги от читанката в тхт формат и си ги чета без картинки. Не водя бележки, не купувам книги през амазон, дажеи музика не слушам. Дори не знам какви други екстри има

Ако така ще се ползва, основното предимство на Киндъл пред Дива е в реномето на производителя. Дива се произвеждат в Китай по поръчка на българската фирма Дейзи Технолоджи. Не мисля, че са по-некачествени от Киндъл.

Киндъл има два големи недостатъка. Първо, не можеш да си подредиш книгите по папки. Дори и да ги качиш подредени в "Чужда литература" -> "Криминални" -> "Агата Кристи"/ "Конан Дойл" / "Жорж Сименон" в Киндъла ти излизат един списък разбъркано и трябва да цъкаш докато си намериш който ти трябва. При това списъкът се променя в зависимост какво си чел последно и е пълна манджа.
Второ, pdf файловете ги възприема като картинки текстът е много дребен. Много мъчно се чете

Може ли някой да сподели какви са предимствата на Киндъл пред другите четци. Какво във функциите му е по-добро?

Офлайн

0

#14 05.09.2013 14:31:19

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Такива подробности ме интересуват мене не после да се мая за какво съм си го купил аджеба!

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#15 05.09.2013 15:17:06

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

mchervenkov написа:

Гледах четеца на Diva

Не съм фен на марката.

Колкото до устройствата ... всеки ГСМ ти върши работа. Особено тези с андроид. За другите е достатъчно да поддържат ява приложения и можеш да си конвертираш текстови файлове. За андроид ползвам Коол рейдер. Много читава руска програма. За Джавата забравих ама пак нещо руско беше ще погледна на домашния комп.

Майка ми и бащами четат на таблети с андроид и отново с Коол рейдера. Малко проблеми с тока естествено, защото капацитивните екрани гълтат ток като лами ама... Пълно щастие няма.

Последно редактиран от Галимунди (05.09.2013 15:19:26)

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff