XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#91 11.09.2013 20:24:22

кочевой
Редови

Регистриран: 17.02.2012

Отг: Конкурс "24 Bushcraft"

е аз тогава ще взема тати

Офлайн

0

#92 11.09.2013 21:07:44

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

нЕкои рефлекшънс фром май сайд, както казваме ние, младите меринджеи:

1. Огромни благодарности за труда и усилията, положени от Джим и Ванката, за да ни запознаят със своите истории и преживявания.

2. СРАМ и ПОЗОР за определени утвърдени съфорумци, които така и не се наканиха да участват, и да споделят ценните си знания и умения с нас - няма да посочвам поименно, вярвам че сами ще се разпознаят - двама от Пловдив, един от Шумен (че и модератор на всичко отгоре, не го е срам !!!), един Механик, още двама от Плевен, а плажуващият еърсофтър, и гледащия птици (и двамата от София) - тях ще ги критикувам искренно и лично. Ако съм пропуснал някой - да се чувства лично разкритикуван и той. Жужа е извинена, като дама. Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна, ако някой се е разпознал в горните изречения - това си е негов проблем  big_smile

3. Контра-въпроси към мен от лицата изброени в т. 2, от типа на "Е ти кат си такъв бушкрафтър - що не даде личен пример", веднага ги контрирам с отговора "Аз съм клавиатурен бушкрафтър  tongue , и не мой са оправдавате с мен"

Честито на печелившите, чакам ЛС от Джим за ритуалното предаване на Големия Оранжев Туч в негово владение.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#93 12.09.2013 07:40:15

The Mechanic
Редови

Регистриран: 01.12.2012

windwarrior написа:

нЕкои рефлекшънс фром май сайд, както казваме ние, младите меринджеи:

1. Огромни благодарности за труда и усилията, положени от Джим и Ванката, за да ни запознаят със своите истории и преживявания.

2. СРАМ и ПОЗОР за определени утвърдени съфорумци, които така и не се наканиха да участват, и да споделят ценните си знания и умения с нас - няма да посочвам поименно, вярвам че сами ще се разпознаят - двама от Пловдив, един от Шумен (че и модератор на всичко отгоре, не го е срам !!!), един Механик, още двама от Плевен, а плажуващият еърсофтър, и гледащия птици (и двамата от София) - тях ще ги критикувам искренно и лично. Ако съм пропуснал някой - да се чувства лично разкритикуван и той. Жужа е извинена, като дама. Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна, ако някой се е разпознал в горните изречения - това си е негов проблем  big_smile

3. Контра-въпроси към мен от лицата изброени в т. 2, от типа на "Е ти кат си такъв бушкрафтър - що не даде личен пример", веднага ги контрирам с отговора "Аз съм клавиатурен бушкрафтър  tongue , и не мой са оправдавате с мен"

Честито на печелившите, чакам ЛС от Джим за ритуалното предаване на Големия Оранжев Туч в негово владение.

Аз още в началото казах че няма да участвам. После като видях че няма кой, направих един сет 24 часовки за всеки случай ако няма участници. Иначе извън конкурса с Боб ще пуснем нашите си 24 часовки, за примерна концепция и за цвят wink
Томахока е готов ама не знам при кой трябва да иде. Който го получи да го снима, аз не мога да се занимавам в момента честно казано и да пиша даже тук.

Последно редактиран от The Mechanic (12.09.2013 07:40:58)

Произходът на инстинкта няма отношение към употребата му.
Въпрос на избор е, колко да ти е трудно.

Офлайн

0

#94 12.09.2013 09:21:18

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Моята позиция беше ясна от самото начало - в състезателен формат няма да участвам.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#95 12.09.2013 09:33:22

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

windwarrior написа:

2. СРАМ и ПОЗОР за определени утвърдени съфорумци, които така и не се наканиха да участват, и да споделят ценните си знания и умения с нас - няма да посочвам поименно, вярвам че сами ще се разпознаят - двама от Пловдив, един от Шумен (че и модератор на всичко отгоре, не го е срам !!!), един Механик, още двама от Плевен, а плажуващият еърсофтър, и гледащия птици (и двамата от София) - тях ще ги критикувам искренно и лично. Ако съм пропуснал някой - да се чувства лично разкритикуван и той.

Глей си раутата бе  tongue
1234785_10202158285785463_1068963151_n.jpghealer.gif

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#96 12.09.2013 10:13:11

Miro
НещоНамирач

Регистриран: 04.12.2009

Yavor написа:

Глей си раутата Bе   tongue

big_smile

Офлайн

0

#97 17.09.2013 18:18:23

Fat_Jim
Редови

Регистриран: 21.05.2013

Огромна благодарност на организаторите на конкурса и лично на Жоро!
От днес съм горд собственик на ESEE-5! *YAHOO*
С което проблемът ми за качествен нож в този клас е решен за цял живот. Някъде в американските форуми мярнах, че веднъж Чък Норис опитал да счупи ESEE-5 и... не успял. smile

Кортежът минава! Кортежът минава!
фанфари победни го в хор поздравяват,
лъщят доспехи и мечове, покрити със слава!
В желязо и злато, паладини в кортеж преминават!

Офлайн

0

#98 17.09.2013 18:56:07

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Благодарностите са към Стоян, като основен вдъхновител и организатор, аз съм само прост донор smile

П.С. Чакаме ревю на ножа  *DRINK*

П.П.С. За твое инфо - ESEE имат no-matter-what гаранция. Т.е. ако ножа се счупи - няма значение по каква причина, просто им го пращаш и получаваш в замяна чисто нов. Четох за един зевзек, решил да им тества гаранционната политика и срязал ножа през средата с газова горелка. Пратил им двете парчета и получил чисто нов нож, без коментари или въпроси.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#99 17.09.2013 19:04:12

Kent
Wee Willie Winkie

От: Варна
Регистриран: 17.02.2010

Честито на Бай Джим. smile
Напред с детето. smile

77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.

Офлайн

0

#100 17.09.2013 19:35:04

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

windwarrior написа:

Благодарностите са към Стоян, като основен вдъхновител и организатор, аз съм само прост донор

Всъщност истинският вдъхновител е Механика, аз съм някакъв вид "синтезатор" ...и организатор. wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#101 17.09.2013 22:34:47

Ийон Тихи
Редови

От: под Шуменското плато
Регистриран: 02.02.2011

Ако не можете да се разберете на кого да благодарите, може да благодарите на мен, в качеството ми на главен десинтезатор, дезинформатор, пасатор и пр.
Бе направо в ушафа, че съм на две водки  tongue

В основата на бушкрафта стои изучаването на Природата и на нещата, които тя може да ни даде.

С нарастването на знанията и уменията ти в бушкрафта, ти ще се нуждаеш от все по-малко и по-малко екипировка. Не от все повече и повече.

Офлайн

0

#102 18.09.2013 07:12:04

The Mechanic
Редови

Регистриран: 01.12.2012

И томахоука отива при? Или остава при мен?

Произходът на инстинкта няма отношение към употребата му.
Въпрос на избор е, колко да ти е трудно.

Офлайн

0

#103 18.09.2013 07:49:42

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

The Mechanic написа:

И томахоука отива при? Или остава при мен?

Нераздадените награди остават за наградния фонд на някой бъдещ конкурс.

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#104 18.09.2013 09:22:23

bgpanev
Редови

Регистриран: 18.08.2012

Дайте една снимка на тоя томахоук да видим *PARDON*

Офлайн

0

#105 19.09.2013 12:13:11

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Малко оффтопик, ама преди малко попаднах на видеото на две момчета, които не знам дали четат форума, но без проблем можеха да участват с него в конкурса. Въпреки няколкото малки забележки, които имам към материалчето, като цяло то ми хареса заради ентусиазма и удоволствието с което е направено...  *THUMBSUP*

[video][/video]

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff