XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#61 04.09.2013 11:38:52

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Конкурс "24 Bushcraft"

samotniq valk написа:

Но, доколкото помня правилата, в тях няма изискване за анулиране на конкурса, поради слабо участие.

Някой случайно да е очаквал, че в сравнително активен форум за бушкрафт с почти 1000 потребителя (да не говорим, че да си потребител не беше изискване!), няма да се престрашат поне 5-10 човека да се пробват?! Виж иначе да правим теми с по 10 страници ала-бала можем... айде спирам до тук, че...
Ако някой ден СЛУЧАЙНО има следващ конкурс - и това ще го има в правилата! Повтарям - СЛУЧАЙНО...

Някога, когато още стартирах блога си, това, което се изискваше в конкурса, си го правех ей така - за себе си... И тогава имах бебе вкъщи, и тогава имах да правя жилище... Никакви награди не е имало, за които да се боря... Даже нерядко си спечелвах по някое скандалче на изпроводяк. Ама пак ходех! Вероятно заради истинското желание вътре в мен!

Явно никой не разбра, че конкурса не беше за да изберем човека с най-голямата пишка във форума, а да накара масите да се размърдат! Да вземе случайно да им хареса, да се запалят още повече, като видят добрия отзвук. Материалните награди бяха допълнителен бонус...

Айде...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#62 04.09.2013 11:42:59

bgpanev
Редови

Регистриран: 18.08.2012

Аз също имах намерение да участвам ама не стана.Не намерих време.Дали са 2-ма участниците или 1,няма значение.Въпросът е дали участващите са спазили регламента,ма то затова си има жури.
Сега видях поста на Стоян.Сгласен съм,че трябваше да има повече участвали.

Последно редактиран от bgpanev (04.09.2013 11:51:03)

Офлайн

0

#63 04.09.2013 11:57:07

samotniq valk
Дразнител

Регистриран: 10.04.2010

xenos написа:
samotniq valk написа:

Но, доколкото помня правилата, в тях няма изискване за анулиране на конкурса, поради слабо участие.

Някой случайно да е очаквал, че в сравнително активен форум за бушкрафт с почти 1000 потребителя (да не говорим, че да си потребител не беше изискване!), няма да се престрашат поне 5-10 човека да се пробват?! Виж иначе да правим теми с по 10 страници ала-бала можем... айде спирам до тук, че...
Ако някой ден СЛУЧАЙНО има следващ конкурс - и това ще го има в правилата! Повтарям - СЛУЧАЙНО...

Някога, когато още стартирах блога си, това, което се изискваше в конкурса, си го правех ей така - за себе си... И тогава имах бебе вкъщи, и тогава имах да правя жилище... Никакви награди не е имало, за които да се боря... Даже нерядко си спечелвах по някое скандалче на изпроводяк. Ама пак ходех! Вероятно заради истинското желание вътре в мен!

Явно никой не разбра, че конкурса не беше за да изберем човека с най-голямата пишка във форума, а да накара масите да се размърдат! Да вземе случайно да им хареса, да се запалят още повече, като видят добрия отзвук. Материалните награди бяха допълнителен бонус...

Айде...

Думите ми бяха за този конкурс, с този регламент.
За другото... ми напълно си прав.
Може би тук трябва да кажа, защо не поисках да участвам.
Не ми допадна регламента. 24 часа винаги мога да ги прекарам край минаващата до село рекичка. Но в правилата има изискване да се показват някакви бушкрафт техники - палене на огън по примитивни методи и др. А аз не си падам по такива неща. Въпрос на разбиране. Иначе можех да взема платнището и край барата.
Както и да е... Да не задълбавам, че току виж пак получа принудителен отпуск wink

Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.

Офлайн

0

#64 04.09.2013 13:41:08

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

samotniq valk написа:

Не ми допадна регламента. 24 часа винаги мога да ги прекарам край минаващата до село рекичка. Но в правилата има изискване да се показват някакви бушкрафт техники - палене на огън по примитивни методи и др. А аз не си падам по такива неща. Въпрос на разбиране. Иначе можех да взема платнището и край барата.

Извинявай, ама какъв точно се очаква да е регламента на конкурс в бушкрафт форум, където хората претендират че разбират и умеят тия неща, и че те са им хоби или интерес?! Ако някой очаква да му кажа "Евала" и да му дам наградата за това, че е ходил на скара-бира на теферич - е нема да стане!

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#65 04.09.2013 13:51:38

samotniq valk
Дразнител

Регистриран: 10.04.2010

xenos написа:
samotniq valk написа:

Извинявай, ама какъв точно се очаква да е регламента на конкурс в бушкрафт форум, където хората претендират че разбират и умеят тия неща, и че те са им хоби или интерес?! Ако някой очаква да му кажа "Евала" и да му дам наградата за това, че е ходил на скара-бира на теферич - е нема да стане!

Извинявай, ама да съм споменал някъде нещо за скара-бира и теферич? Или да съм казал, че регламентът не е добър за този форум?
Това, че на мен не ми харесва и имам по-други виждания си е само мое мнение, което не налагам. Имам право на такова, както и сам да преценя кое ми допада и кое не. Както нямам и вина, че няма желаещи да участват.

Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.

Офлайн

0

#66 04.09.2013 14:12:44

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Както и да е...

Офлайн

0

#67 06.09.2013 19:03:59

efond
Редови

Регистриран: 29.04.2010

Все пак няма ли да се покажат материалите на участвалите?

Офлайн

0

#68 06.09.2013 19:24:14

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Имайте още малко търпение.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#69 06.09.2013 19:42:00

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Ега ти?! За това ли било?!  ;D  Да се накарат хората да се размърдат? Ами като и аз, и Янко, и Тео, май и Явор, да не говорим за Куман, а вероятно има и други, които прекарваме голяма част от годината на открито, живеейки в условия, които някои наричат "бушкрафт"? И си го живеем това  - не го теоретизираме.  Би трябвало да ни сложите снимките и имената в таблото "Наша гордост" и да го окачите на централния вход на форума.    big_smile *DRINK*

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#70 06.09.2013 20:34:20

кочевой
Редови

Регистриран: 17.02.2012

Само да сте ме турнали някъде на снимка! Пък и бушкрафт за мен не е да прекараш няколко нощи извън жилището си , а и още доста неща

Офлайн

0

#71 06.09.2013 20:47:21

Кольо
КорифееЦ

кочевой написа:

Само да сте ме турнали някъде на снимка! Пък и бушкрафт за мен не е да прекараш няколко нощи извън жилището си , а и още доста неща

wink  Анджък! За снимката не се притеснявай - само убавци слагат!  big_smile

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#72 06.09.2013 20:47:37

windwarrior
Зла Гад

бай Кольо написа:

Ега ти?! За това ли било?!  ;D  Да се накарат хората да се размърдат? Ами като и аз, и Янко, и Тео, май и Явор, да не говорим за Куман, а вероятно има и други, които прекарваме голяма част от годината на открито, живеейки в условия, които някои наричат "бушкрафт"? И си го живеем това  - не го теоретизираме.  Би трябвало да ни сложите снимките и имената в таблото "Наша гордост" и да го окачите на централния вход на форума.    big_smile *DRINK*

Рядко слагам минуси, ама този си го заработи съвсем честно  *THUMBSUP*

- 1 от мен. Мнението ти е контрапродуктивно, и нагнетява допълнително напрежение и в без това напрегнатата обстановка в момента. Още повече че имплицитно противопоставя НАС на ВАС (ти, Янко, Тео и да не изброявам нататък).

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#73 06.09.2013 20:50:57

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

На мен ми дойде същото, ама се стърпях... wink Да не забиваме пак в старите пътеки, че...

Офлайн

0

#74 06.09.2013 20:55:36

windwarrior
Зла Гад

Да доразвия предишния си пост - имаме участници, които се постараха да участват в конкурса. Бай Кольо - готов ли си да ги погледнеш в очите (ама не във форума, а на живо), да ги посочиш с пръст и да ги наречеш клавиатурни, "теоретизиращи" бушкрафтъри ?

А иначе, ако на някой му липсва признание за това че прекарва половин година на палатки, можем да учредим титла "Заслужил бушкрафтър" и да му я присвояваме пожизнено. Мислех си че хората това го правят за собствено удоволствие, но ако бъркам и целта е да се издигнем в очите на околните - казвайте, въпроса с титлата остава отворен.

Спирам да пиша, защото усещам че започвам да ставам язвителен. Моля да спазвате добрия тон в темата !

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#75 06.09.2013 21:00:50

Кольо
КорифееЦ

Мисля си, че целта на форума е взаимно да се допълва индивидуалният опит а не да се конкурира. Това ми е мнението от самото начало. Изненадвам се, че се приема като  "контрапродуктивно".  Както и да е. Поемам си риска да не се приеме радушно.
А пък това, че съм противопоставял хора съвсем пък не го приемам... Не съм искал да излезе като изтъкване - фактология.

Последно редактиран от Кольо (06.09.2013 21:05:31)

Ръдиард Киплинг

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff