XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#46 03.09.2013 20:02:22

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Конкурс "24 Bushcraft"

Тука за още няколко дни ще се въздържа от мнение, първо защото нямам време, и второ - защото смятам, че изнервеността ми ще го направи прекалено крайно...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#47 03.09.2013 20:15:14

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Ми айде аз ще взема отношение (макар и само като кибик) - конкурса беше обявен на 03.05, днес сме 03.09. Точно 4 месеца, пичове... Все си мисля, че ако някой е имал желание да участва.... Да продължавам ли ?

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#48 03.09.2013 21:09:02

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

За конкурса ...

Верно че беше обявен доста отдавна и време доста, но по една или друга причина форума беше доста вял през това лято, та така и стана с конкурса. Време е наистина да вземем едно разумно решение.

Конкурс има, награди има, участници - нЕма. Или има, ама ... админа ще каже.

Моето предложение е - или този конкурс да бъде анулиран, поради обективни причини (липса на достатъчно участници, липса на състоятелни предложения, летни горещини, политическа криза, обстановката в Сирия ...  бла-бла ...)  или да бъде обявен нов с нови срокове и същите условия.

Просто - конкурс има, награди има, желаещи - йок.

Моето мнение ...

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#49 03.09.2013 21:25:52

Fat_Jim
Редови

Регистриран: 21.05.2013

Имам опит с доста конкурси (не бушкрафтърски, де - със съвсем друга насоченост). И от този опит съм разбрал, че анулирането на конкурс поради слабо участие от една страна действа деморализиращо на участвалите - и те обикновено престават да участват; а от друга страна отслабва интереса на неучаствалите - и те също не участват занапред. И конкурсът замира.
Пък и да си призная - с удоволствие бих зарадвал сина си с някоя от предметните награди. wink
(книгата „Беър Грилс – Оцеляване в дивата природа“ вече си я има - баща му е писател и обича да подарява книги)

Последно редактиран от Fat_Jim (03.09.2013 21:30:07)

Кортежът минава! Кортежът минава!
фанфари победни го в хор поздравяват,
лъщят доспехи и мечове, покрити със слава!
В желязо и злато, паладини в кортеж преминават!

Офлайн

0

#50 03.09.2013 21:34:04

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Въобще идеята за конкурс за мене беше порочна. 1000 пъти по-добре, според мен, разбира се е да се направи като проект и всеки да демонстрира различни аспекти на пребиваването сред природата. Не, непременно, оцеляване, а истинско общуване с дивото. Нека после различните проекти да се обсъждат и да се правят изводи, които да обогатяват опита на всеки един от нас.
Релакса тогава ме упрекна в пораженчество, пък то какво излезе?  *PARDON*

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#51 03.09.2013 21:46:01

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

По принцип с Джим рядко сме на едно мнение, но тоя път съм 100% съгласен с него. Като има желание - има и начин. Като няма желание - винаги ще се намери извинение. По възрастните от вас помнят лафа за "Сушата, кишата и Гришата". Та така, господа офицери...

П.С. Пак казвам - говоря чисто като кибик.

П.П.С. Бай Кольо - с риск да се повторя. Причината аз и ти да съществуваме, че един от 100 000 000 сперматозоида е бил по-нахъсан от останалите 99 999 999 сперматозиода. Конкурс, един вид  wink Конкуренцията ражда качеството.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#52 03.09.2013 22:22:32

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Има конкурс, има срок. *OK*  Която гадинка се е включила, тя ще обере овацийте.  ]:-> ТАКИВА СА ПРАВИЛАТА! На който не отърва да не се фаща на орото.
пп Лично мнение. Правилата са за да се спазват. *WRITE*

Офлайн

0

#53 04.09.2013 08:16:28

gavra74
Редови

От: от 01.07. - кореняк варналия
Регистриран: 24.08.2010
Уеб-сайт

Според мен вариантите са два и ги предлагам за обмисляне:
1. Конкурса приключва и съгласно правилата за наградата се "борят" участниците - колкото и да са те. Ако е един - пИчели. Ако се анулира ще действа демотивиращо за тези които вече са участвали.
2. Ако няма участници - щом за 4 месеца няма, надали ще хукнат сега през глава да "оцеляват". При този случай конкурса предлагам да се анулира, а наградата да се запази - на някоя от сбирките се организира някое състезание или конкурс и наградния фонд е оползотворен.

Последно редактиран от gavra74 (04.09.2013 08:18:01)

Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Офлайн

0

#54 04.09.2013 08:51:44

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Ми то наградите са повече от участниците... Аз също не мисля, че те (участниците), трябва да загубят заради евентуалното анулиране на конкурса. Те все пак, за разлика от другите, са си направили труда и са отделили от времето си, за да направят нещо. Най-малко трябва да се помисли за утешителни награди, ако сегашния фонд не се раздава...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#55 04.09.2013 08:53:34

Кольо
КорифееЦ

Okdalf написа:

Има конкурс, има срок. *OK*  Която гадинка се е включила, тя ще обере овацийте.  ]:-> ТАКИВА СА ПРАВИЛАТА! На който не отърва да не се фаща на орото.

Абсолютно и на 100 процента това е логиката на конкурсното начало.

Жоре, е? Материалното стимулиране на активности, явно не постигна целта си и не мотивирА, кой знае колко хора, май, или обсъждаме нещо друго?! big_smile Без награди пак толкова щяха да се включат... Наградите колкото мотивират толкова и развращават, друже. Запомни го това от бай си Кольо.  Съзнанието за това, че можеш да помогнеш е много по-чист стимулант от ционистко-материалистическия елемент! big_smile  *DRINK*

xenos написа:

Най-малко трябва да се помисли за утешителни награди, ако сегашния фонд не се раздава...

Стояне по каква причина да не се раздават предварително  определените за конкурса награди?! Не е честно така! Има обявен конкурс с обявени награди. Има срокове и участници. Това, че хората не са се включили масово е друга тема, но колкото са се включили - толкова! Като раздадете сега наградния фонд на тези, които са се включили със своите проекти, по логиката на Жоро в следващия конкурс трябва да се включат повече  хора. Не съм ли прав?
Според мене сложете край, журито да разледа работите на хората и ги класирайте по полезност, интересност и трудност и ако са слаби нещата най-много да няма първа награда. Но иначе няма да е честно и справедливо към тези дето са се включили и са правели нещо. Мое мнение.

Последно редактиран от Кольо (04.09.2013 09:03:09)

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#56 04.09.2013 09:49:46

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Проблема не е в наградите, стимулациите и правилата, Бай Кольо! Другаде е, и не искам сега да го коментирам, защото както казах, може да е твърде крайно!
Смятам, че от наша страна (на организаторите) всичко си беше направено както трябва - правила, условия, награден фонд! Логически къде трябва да търсим проблема?!
Аз не се дърпам да не давам награди. В наградния фонд участвам доста символично. Нека другите решат какво ще правим, мисля, че имат право!
Може би съм съгласен само на една малка отстъпка - ще удължа срока на конкурса, само ако получа категоричното заявление за участие на поне още трима участника! Ма да не е само на думи! Щото после ще има банове!

Офлайн

0

#57 04.09.2013 10:48:24

samotniq valk
Дразнител

Регистриран: 10.04.2010

Аз нямах намерение да участвам, защото... абе все едно защо.
Но, доколкото помня правилата, в тях няма изискване за анулиране на конкурса, поради слабо участие. А щом няма такова правило, колкото са заявили участие - толкова. Един да е - взема голямата награда и да му е честита.

Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.

Офлайн

0

#58 04.09.2013 10:51:44

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

Okdalf написа:

Веднъж и аз да съм съгласен с Фладко wink

Memento mori

Офлайн

0

#59 04.09.2013 10:53:09

Кольо
КорифееЦ

samotniq valk написа:

Един да е - взема голямата награда и да му е честита.

Ако му я даде журито. Наградата не е за участие.

Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#60 04.09.2013 11:34:50

The Dark Owl
Редови

Регистриран: 12.02.2013

Според мен е справедливо които е спазил срока да получи награда или да има право на такава...Другите ако се удължи срока просто да можем да запишем участие...Аз тоя месец само на 7 и 8 почивам така че тогава ще мога да участвам..

Във всяко умение и изкуство има ритъм.
Има ритъм също така и в нещата, които нямат външна форма.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff