Здравейте,
Пускам тази тема полу на майтап, полу на сериозно. Може пък да се появят интересни идеи.
Малко ми е неудобно да кажа такова нещо във форум, но аз си имам собствена идея какво може да стане на "Краят на света". 
То е ясно, че ако ни блъсне метеорит просто ще умрем и няма какво да го мислим. Но представете си, че се случи нещо доста по реално и нелепо- спре тока... ама за няколко месеца.
Как така ли? Ами стане някое по-сериозно слънчево изригване, предизвика индуцирани токове по жиците и ни изгорят трансформаторчетата. Произвеждат се на сравнително малко места, ще им е трудно да произведат нови за половината свят.
Такова нещо вече се е случвало, но в по-малък мащаб. Беше в Канада към 2005 и им отне доста време да го поправят, просто взеха ток от съседни мрежи. Ами ако няма работещи съседни?
Има и по-мащабни изригвания, които улучват Земята, случват се на няколкостотин години. Последното е било преди 150 и е извадило от строя всичките няколко телеграфа.
(Предполадам в казаното има неточности, ще се радвам, ако някой по-наясно с тези неща ги доразясни).
Та така, представете си какво става:
Транспортът и комуникациите спират, почти никой не отива на работа (няма нужда от него, няма ток), парите губят стойност, магазините са опразнени.
Дори да не ви се вярва, представете си само.
Хора, какво ще правим?