Владо, сложих ти плюс заради това, че споделяш нещо потенциално полезно, но... имам огромни резерви към подобен род статии, които се позовават на "изследванията, които потвърждават...", "екип от учени" и в същото време не предоставят линкове нито към изследванията, нито към екипа от изследователи. Малко като "една жена на пазара каза". Всички знаем разни пинизи за фитодезинфекция и вярвам в тях, но докато не видя някакви изследвамния за кориандърът не бих разчитал на него. За пиене използваме кана с аквафор, а познати слагат вътре и сребърна пластина.
П.С. Разгуглих малко по чужди източници и открих две статии които реферират към Douglas Schauer by Ivy Tech Community College от Lafayette, Indiana. Намерих го на страницата на колежа и въпреки, че не открих линк към въпросното изследване, открих други негови лабораторни опити със студенти с био абсорбенти, така, че информацията изглежда достоверна.
След сблъсъкът ми с всевъзможни фейкове в нета вече съм развил навик да търся първоизточниците на информацията. Нищо лично, нали разбираш. 
https://www.researchgate.net/scientific … 2047581297
Последно редактиран от Кольо (13.11.2021 23:40:31)
"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг