Това ми хрумна.
Най-обикновенно Циганско чудо\Кюмбе.
За целта на илюстрацията не съм залепил двете едно за друго
Също така - не съм сложил никакви клапи на схемата.
Вляво е първата част - кюмбето. По същество - това си е цилиндрична печка с горно пълнене. Изхода към кумина е най-отгоре. Обаче ние искаме да ползваме тази част, като я преместим най-отдолу, за да използваме горното пълнене и да прехвърлим горенето в балона от бойлера.
Понеже проблема на ракетната печка е, че иска непрекъснато следене и добавяне на дърва, това отнема много време и внимание... Реших, че за да се намали нужното време може да се използва по-голям обем дърва\брикети\гранули в кюмбето които да попадат в горивната камера през нещо като фуния в лявото коляно където започва горенето. Поради "дърпането" на кумина - пламъка ще бъде увлечен от лявата част на горивната камера (лявото коляно) към дясната част (дясното коляно) на кюнците... От там по високия кюнец в бойлера ще затопля изходящите газове, докато не достигнат температура на възпламеняване...
Предполагам, ще трябва допълнителна изолация с шамотна пръст на скрития къс кумин в бойлера и на самата горивна камера, за да се акумулира част от топлината. Така дори да изгорят кюнците - остава глината.
Цялата хава може да бъда и вградена.
По-голямата част от работата ще е изрязването на отворите в бойлера. Предполагам, за по-лесно обслужване и почистване, ще трябва балона на бойлера да се среже също хоризонтално.
Някакви идеи?