След като се рових малко в нета и гледах функционално бельо (термо) реших да пробвам колко бързо съхне това което имам аз. Дрехите са: Барс блуза без цип
Термозащитно долно облекло-Блуза.
Съвременно"High-tech" долно облекло за максимум комфорт.
- Топлинно-защитен микро климат на тялото
- Отвежда влагата от тялото при изпотяване
- Хигиенични (антибактериални)
- Противоалергични
- Анатомичен дизайн
- Висока разтегливост
- Плоски шевове
Това с цип го водят зимно
Nike dri fit блуза с дълъг ръкав и мрежеста материя под мишниците и от зад на кръста води се блуза за вратари.
Karrimor Xlite outdoor блуза бързо съхнеща с контрол на влагата.
Тази ми е за пролет и есен идва малко топла в сравнение с найка но стой добре и съхне добре общо взето около 20 градуса ми е добре с нея дори и да има вятър е не много силен де.
Клин Zajo от polartec power dry за зимата съм го купил и го нося при по-хладно време и спя с него в спалния чувал. Все още не съм го носил в зимни условия тъй като ги купих с блузата на Барс в края на зимата и не беше студено времето за да усетя някаква разлика.
Условията слаб вятър температура в началото 20,5С и в края 22,0С градуса. Блузите са намокрени обилно в леген и после изискани и окачени на простора.
- След половин час блузата на Барс на допир е по-топла може би че е черна.
- 45мин по-късно Nike dri fit изглежда че ще изсъхне по-бързо. Барс все така се усеща малко по-топло, Карримор блузата се усеща студена.
- 70мин. Nike dri fit е суха и я прибрах
- 1,30ч. Барс се усеща сух в горния край и влажен в долния за разлика от Каримор Xlite които си е мокър на допир в долния край от не огрятата страна, клина на Зайо е сух от слънчевата страна но доста влажен от сенчестата.
- 2часа температура на въздуха 22,5С Барс е суха остана широкия подгъв на ръкавите които е влажен, клина на Зайо също долу крачолите са влажни но е нормално все пак цялата вода се стича на две тесни места, Каримор блузата е влажна и то доста в долния край иначе на горе е суха но и ръкавите и блузата долу са влажни.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.