valenti написа:Ааа и до Варна си идвал и не си се обадил.... Вече сериозно си ,,глобен"! 
Бях една вечер във Варна.. тежка вечер... 
Пътуването до Кардам е с прикачване на гара Повеляново. Демек трябва 2 пъти да товаря и разтоварвам.
При първото още всичко се сваля на перона. Става сравнително бързо и по норматив, понеже закрепването е с ластъчни въжета (2 модела по дължина). Рниците оставям на земята, а на багажника овивам по дължина разните дреболии: палатка, статив, чувал... 3-те литра вода на левия борд са закрепени зверски и не се пипат.
По време на изчакване на влака връзвам двете раници с голямата карабинера за рамката на колелото и не се налага да вися плътно до него да го вардя, понеже всичко е здраво "спънато" и изисква поне 1 минута от незнаещ да го разкачи... А в рамките на тази минута влизат в действие едни кубинки 43-ти номер...
Също важно в това пътуване (поне от моя гледна точка) е избора на обувки... Няма колебание - Кубинки! По шосетата може да се кара с джапанки и какво ли не... Но когато се отидеше на Камен бряг, добрия и здрав чепик, който не ти е жал да го дереш по камъните е за предпочитане. А има и морска сол, пясък...
Какви "елвктрически уреди" взех? Челник от 7 лв., китайски, счупения фар от колелото, GSM, фотоапарат, километраж на колелото, часовник.... От всички изброени се счупиха:
- фотоапарат - на трети ден, бъгна му се правенето на снимки, но снимаше клипове. Еми снимах клипове, макар и кофти, до колкото имах място в картите. Ако я нямаще и функцията за клипове работяща, щех да го тресна в асвалта
- километраж на колелото. Отказа при слизане на Кардам, иначе преди това бе ОК. Гадно, понеже най-малкото не знам колко километра минах. Друго гадно при самото каране, че не си разбираш с какво темпо караш, да си прецениш времето. Доброто е, че го няма психолог. ефект, когато на баир гледаш как ти пада скоростта нанагоре.. и ти става още по-гадно...
- часовник. Стар другар от 16 години, ама му смених батерията преди тръгване и после видях как се е повредило уплътнението. Бореше се по последно с морската вода. Въпреки големия конденз под стъклото работеше като за последно. Една вечер изпищя странно и отиде в друг, по-добър свят...
GSM, челник и фенер са без проблем. Заради фотоапарата съм снимал предимно с телефона, което ме караше да се чувствам малко по-добре, заради фотоапарата..
Извинявам се, ще продължа от понеделник, понеже Нета ми е отврат (GPRS от GSM и после с Blutooth към компа)... тъкмо и снимките да оправя, а и клиповете...
[merge_posts_bbcode]Добавено: 03.09.2012 22:55:02[/merge_posts_bbcode]
Yavor написа:Е как може с пластмасови педали да тръгнеш на някъде? Това беше първото нещо, което смених на моето колело след като го купих. Разнебитват се за месец-два(ако имаш късмет) нормално парково каране и то само през уикендите.
То да няма с какво да ги сменя, ами айде де... Мерак... Имам друго, непотребно колело с корави соцялистически педали и утре ще направя врътката... Ама късно...
Сори, свалям снимки, дето съм качвал във Фейса по време на движение, после не мога да ги ъплодна.. Греда... Нямам и кард рийдър, на бачкане остана (ся съм отпуска до Понеделник)... И дето само дразна....
Ще се ревенширам в Понеделник със снимки и писание... тъпо...