Кольо написа:Аз пък не знаех, че Петцел има китайски ментета. Честно. Този модел специално е правен за работа на близки дистанции - бивак, палатка, като резервно осветление в пещери. Любимият фенер на бригадите по подземни комуникации, електротехници и секви такива. Работен кон - здрав непретенциозен и свети дъъъъъълго и дъъъъъъъъъъъълго.
Аз имам ТИКА+ и не мога да го нахваля. Това за мен е ГЛОКът на челниците!
П. П.
Орлов, няма да ти сложа плюс за да не ме обвинят, че правя отстъпки (или подаряваме джаджи) за да ни хвалят стоката, каквато практика се наблюдава напоследък по разни ДРУГИ форуми! 
Коле,
Не знам дали визираш моя случай в - не знам дали някой тук няма да се обиди поради цитирането на конкретен форум - блейдфорум - но ще се включа по тая тема. Практиката да се подаряват стоки на хора срещу ревю, се наблюдава в последните може би 5+ години в цял свят, не напоследък и не по български форуми. За да съм конкретен - във въпросния форум ми подариха челник срещу бъдещо ревю, тъй като похвалих Петцл, какъвто ползвам от 5 години и за мен е перфектен. Направих го заради коментар относно лумените им и тн. Човекът ми подари челник само и единствено срещу ревю на джаджата. Ще ми се да кажа няколко неща:
- Първо. Не се имам за малоумен и ако челникът не ми допада ще си го кажа и ако е кофти - ще го срина.
- Второ. Човекът, който ми подари челника - не се е свързвал с мен по никакъв начин извън темата за да ме уговаря за хвалене на стоката и прочие.
- Трето. Не знаех, че при наличието на 5 човека с изобщо някакъв интерес към лумени, физични закони, бели/червени и зелени снопове, с интерес към графики на разпръсквания на не знам си какво си, нажежаване на жички, крушки, батерии и тн , които са регистрирани в 5 форума - ще се намеся в някаква едва ли не мафия и караници относно фирми, реклами и други. Пишат ми хора ЛС в трети форум вече заради мой коментар в тема за фенери - тоя всъщност бил обидил оня, трети бил обидил пети, не съм знаел цялата история и тн...
Не знам защо трябва всеки да е толкова докачлив ако има нещо общо с някакви марки, свързани с работата му. В моята работа се купуват Air Lite 1E LED oт Astronics . Няма да си загубя съня ако някой не ги е чувал - или пък - ако каже нещо против тях.
Every man dies, not every man really lives.