Уважавам решенията на всеки , имено за това дадох примера с електропастира . На мен лично такова решение ми се струва по ефикасно . Естествено ако сте с автомобил , някак не ми изглежда разумно да мъкнете 60 амперов акумолатор в раницата . Блек улф как не те изяде бре ,курбан трябва да даваш че си останал жив . Малиййй то ъ било ногу стршну . Още две такива случки разкажи и току виж някои тръгнали да се снабдяват с мини Клеймор . Аз по кърищата повече се опасявам от ситните гадинки ,стършели ,сколопендри и ей такива дето ти се намъкват из крачолите и ръкавите . На някои от тях репелентите не действат .
А, то мечето докато беше младо си тършуваше чат-пат из лагера, ама като видя, че храната се прибира на недостъпни места се отучи. Две или три години идваше "на гости", после явно отиде в друг район. Иначе като станеш сутрин да отидеш "в храстите" и на пътечката видиш, че съвсем скоро някой друг е ходил до там за същата работа ... Всъщност няма животно, което да не се опита да избяга, ако може да го направи.