XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 26.06.2012 22:46:16

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Отг: Сензор за движение

Абе в туристическия форум темите с мечките са прекалено малки в сравнение  с този smile. Извод правете си сами.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#17 27.06.2012 06:25:38

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

електропастира се ползва когато искаш да оградиш животни да не бягат,или да не влизат в този случай.би трябвало да свърши по-добра работа тъй като няма начин да пусне животно до теб,и няма никаква сигнализация която да те буди  big_smile
проблема е че ти трябва по-голям източник на енергия...акумулатор
ползват ги често в конните походи,но в повечето случаи има група която ходи пред конете да разпъва лагера

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#18 27.06.2012 13:12:56

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Може би повечето знаем, че животните колкото повече остаряват, толко повече се променя и чувствителността на сетивата им,  отслабват главно зрението и слуха. Така че този звуков сензор ако се падне на глуха мечка, която се води само от нюх на преснинка ....  big_smile big_smile  big_smile 

Децибелите ще изкарат акъла на лагеруващите само.
Малко на шега, ама си е факт.

Електропастира е друга бира. *THUMBSUP*

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#19 27.06.2012 13:45:43

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Сензор за движение?!? Абе вие терористи ли сте седнали да преследвате или пък да ловите йети или чупакабра (или както там се казва)?!... Я се стегнете!

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#20 27.06.2012 21:40:15

кочевой
Редови

Регистриран: 17.02.2012

Абе колеги имали някаква статистика колко лагеруващи из нашата природа са изядени от каквото и да е ?
Стига с тия паранои ,нещата отиват на : - Шумка шумна -сърце трепна -айде Рамо дома. Какво е това самочуствие да си мислите че точно вие сте най вкусното нещо наоколо из природата?

Офлайн

0

#21 27.06.2012 22:18:28

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Вижте ся, наистина всичко прилича на някаква параноя, но човек винаги иска да се чувства в по-сигурна и по-контролирана среда... Аз лично за себе си така си обеснявам това, за което говорим в тази тема.  Пък и бая различни СОТ-тове зная и съм правил около биваците където съм лагерувал,  именно зада мога аз да контролирам ситуацията, а не да се оставям на произвола и инстинктите на дивата природа и да рискувам спокойствието на децата, жените и останалите лагеруващи ...

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#22 28.06.2012 20:56:01

кочевой
Редови

Регистриран: 17.02.2012

Заради бита си човека се е натикал доброволно в "затвор " - градската среда , която не му е естествена. Свикнал е със затвора си и се чуства добре там . Когато е на "свобода " чуства дискомфорт , като дългогодишен затворник с приключила присъда . Вероятно за това някои се опитват да си пренесът" затвора" и в "свободата ". Въпрос на личен избор и вътрешно усещане , което трябва да уважаваме . Още повече че одалечавайки се от природата останалите представетели на фауната и флората са му непознати а непознатото и  неизвесното плаши.

Офлайн

0

#23 28.06.2012 21:04:26

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

По темата. Днес си купихме от Джъмбо лампа с пирдетектор за 6 и кусур. На батерии (3 АА) Обаче обхвата на детектора е малък около 2.5-3 м. Ако се постави на стратегическо място и се свърже с запалка за пиратка (за която щяхме да се изядем с Влади) може да послужи за охрана на лагера.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#24 29.06.2012 07:17:12

anjsan
Пущиняк

От: Пущинака
Регистриран: 04.01.2010

кочевой и аз мисля като теб ! Лошото е че някои , дори повечето не го осъзнават и съответно не се опитват да превъзмогнат тия неща . Вместо да се пригодят към природата , опитват обратното , което е неестествно . Покъртителни работи ... както казва един спец .

Донту Ориби Хапи

Офлайн

0

#25 29.06.2012 08:11:32

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Опасни маймуни сте. Човека пита от къде да се снабди с пирдетектор и всички хором почвате да му обяснявате как няма нужда от такова нещо. Като че ли сте някакво подразделение на "Анонимните купувачи". Че даже вкарвате психология и поведение на дивите животни и филосовски разсъждения за човешкото поведение в дивото.
Не забравяйте, че някои от нас ходят със семействата си (както споменава по-горе Релакс) и предпочитат да имат някакъв контрол над ситуацията.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#26 29.06.2012 08:24:44

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Галимунди, това се води лампа за гардероб, затова е с толкова малък обсег.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#27 29.06.2012 10:15:10

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Абе случвало се е мечето да сумти на 1 м. от главата ми (аз съм в типито, а то е отвън), а най-големия майтап в случая беше, че кучетата абсолютно съзнателно се правеха на разсеяни.  big_smile  big_smile  big_smile

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#28 29.06.2012 10:30:08

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

Black Wolf написа:

Абе случвало се е мечето да сумти на 1 м. от главата ми (аз съм в типито, а то е отвън), а най-големия майтап в случая беше, че кучетата абсолютно съзнателно се правеха на разсеяни.  big_smile  big_smile  big_smile

Или са били заети да си ближат подопашното пространство big_smile big_smile big_smile

Memento mori

Офлайн

0

#29 29.06.2012 10:43:47

vasaka
Новодошъл

Регистриран: 01.11.2010

Аз пък не мисля, че това да имаш система за рано предупреждение, като сензора или разтяжка или каквото и да е, е лошо. Тъй като не мога да се адаптирам да имам свръх слух или сетиво да усещам когато приближава нещо(особено като съм заспал), естествено  ще използвам някаква технология за да ми осигури  безопасност. Не знам поведението на мечките изцяло, но знам че са по-силни от мене, могат да убиват хора, затова искам да ги избягвам.

Офлайн

0

#30 29.06.2012 11:27:06

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Такава предохранителна система (разбира се много по-проста), бих направил само във връзка с двукраките в гората. Нашенските хищници преднамерено няма да ви безпокоят. Виж разни прасета, дето са по-опасни може, ама то там и със система пак си е същото - ще минат от там, откъдето са решили. smile Може би е приложима и при държане на разстояние на нахалните чакали, които понякога може да обърнат наопаки лагера, ако не ги усетите, че да се простите и с части от екипировката, ако не сте предвидливи. smile

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff